Deze vlucht moet een gemakkelijke worden, prachtig weer thuis en ook op de lossingsplaats. De wind was mee wat ook een voordeel voor de duiven was. Met 90 km per uur kwamen de eerste duiven thuis. Dat was nog positief doch in de loop van de tijd kwamen de duiven niet zo vlug thuis. Het concours duurde ook nog 3 kwartier hetgeen een slecht teken is. De prijzen gaan altijd uit doch bij aankomst in het lokaal waren toch bij allen nog vele duiven niet thuis. Na twee drie dagen wordt het resume getrokken dat 25 tot 30 procent van de duiven waren uitgebleven. Van vele duiven kwamen meldingen uit Zeeland, Zuidholland, Overijssel, Drenthe, Friesland die door duivenvrienden werden doorgegeven. Wat raar, 200 km verder dan ons. Dit zal ongetwijfeld zijn weerslag hebben op het aantal duiven op de volgende vluchten, doch  wij pakken nu deze vlucht aan voor een verslag met een negatieve kant. Het concours van de top tien duurde bijna 8 minuten. Bij normale omstandigheden duurde het niet langer dan 1 tot 2 minuten. Bij zo een vlucht hebben de kortere afstanden het voordeel  mee.

Wij starten in Vijlen bij familie Lindelauf. Voor hen de tweede overwinning in korte tijd. Eerst van harte gefeliciteerd deze twee mannen. Ze plaatsen met 1, 4 en 10 gelijk 3 in dit verslag. Hun prijspercentage ligt onder de 25 procent. Hieraan kan men zien dat iets niet helemaal loopt zoals normaal.

Familie Keijenberg scoorde met 2 en 15 ook twee kopduiven, doch gelukkig waren deze 2 ook niet blij met het verloop.

De gebroeders Lumeij uit Lemiers waren met 3 en 12 goed vertegenwoordigd bij de eersten.

Sjef en Frank Everts uit Heerlen zette hun goede spel voort met 5 en 29. Ik moet nog zeggen dat 2003 duiven in concours zaten. Dan zijn deze twee plaatsen nog echt goed. Ze hadden 12 mee en als bij dit aandeel nog wat achter blijft dan ziet het dun uit.

J. Merx jr. uit Vaals begint met 6 en laat nog 3 duiven volgen. Dat heeft hij op de vluchten ervoor veel beter voor elkaar gebracht.

Snel naar Vijlen en wij zijn bij Jan Deliege op plaats 7. Ook zijn duiven hebben het  zwaar gehad om thuis te komen. Tussen 1 en 2 hoger precies een kwartier, vrij abnormaal.

In Partij-Wittem bracht L. Hounjet het goed bij elkaar. Hij begint met 8 en scoorde nog 11 prijzen van 30 gezette duiven.

Voor de laatste prijs in dit verslag moeten we naar Heerlen. Hier scoorde W. Breemen een goede reeks. Bijna vrij normaal begint hij met 9 en zet nog 13 duiven op de lijst van 25 ingezette duiven. Dat is voor mij een uitzondering met meer dan 50 procent duiven in de prijzen.

Laten we deze vlucht snel vergeten. Makkelijk zal het niet worden. De verliezen doen bij iedere liefhebber altijd pijn. Ik wil ook geen woorden meer verliezen en de volgende vlucht weer met goede moed aansturen. Tot dan.

Manfred