Het is zaterdag 3 augustus en de laatste vlucht met de ouden is aan de beurt. Nu nog eens alles uit de kast halen dan zijn de dobbelstenen goed of minder goed gevallen. 42 liefhebbers hebben nog gezet en er zijn nog 485 duiven bij elkaar gekomen. Op het reisprogramma was de nationale vlucht Bourges aangekondigd maar op het laatste moment is het toch Vierzon geworden. Niet voor de eerste keer zijn vluchten dit seizoen op het laatste moment veranderd. Hiermee zijn niet echt alle liefhebbers blij. Daar geef ik hun echt gelijk doch het zij zo en men moet zich erbij neerleggen. De lossing was om 7.45 uur. Met een snelheid van 1183 meter per minuut kwam de winnende duif thuis.

Voor deze duif moeten we naar Vijlen voor de zoveelste keer. Jan Deliege was deze keer de rots in de branding. Voor deze overwinning van harte gefeliciteerd. Hij steekt in de top echt het  vuurwerk af. Met 1, 3, 4 sloeg hij geweldig op de trom. Dan voegde hij met 12, 14 en 15 nog eens een serie van 3 hieraan toe. Deze uitslag gaat nog lang in het hoofd blijven zitten. Totaal had hij 16 duiven in concours en weet er 10 van in de uitslag te plaatsen.

Voor plaats 2 een sprong naar Nijswiller. Hier heeft combinatie Hendriks al voor furore gezorgd op de voorgaande vluchten. Nu laten ze niets aanbranden. Ook zij zetten een serie van drie in de top tien met 2, 5 en 6. Zoals wij hen tot nu toe kennen blijft het hier niet bij. In de top 20 doen ze met 11, 13, 16 en 19 nog eens vier duiven erbij. Ook dat is al geweldig. In zijn totaliteit zetten ze 11 duiven van de 13 gezette op de uitslaglijst. Dat geweld laat niet meer veel speelruimte voor de overige deelnemers. Toch zijn nog 4 plaatsen.

Voor plaats 7 even verder naar Bocholtz. Hier pakte Remon Nijsten met 7 en 10 toch nog 2 duiven bij de beste 10. Is vliegen gevraagd spreekt dit hok altijd een woordje mee. Hieruit blijkt dat hier ook duiven zitten die veel kunnen.

Nu weer terug naar Nijswiller. Lei Olischlager meldt zich met plaats 8 ook te woord. Ook zijn duif heeft een goede prestatie afgeleverd. Ze heeft een klein schijfje van de koek afgesnoept.

Voor de plaats 9 die nog over is moeten we weer naar Vijlen waar familie Lindelauf zich nog meldt.  Ze hebben 17 duiven mee en brengen toch nog 10 op de lijst. Niet slecht.

Ik ben klaar.

Manfred