Normaal stond Melun op het reisprogramma, maar Corona heeft deze plaats onbereikbaar gemaakt. Zo kwamen wij in Troyes terecht. De weersituatie was de hele dag niet zo best. Pas om 11:30 kon er worden gelost. Velen hadden toch wat vraagtekens bij dit gebeuren. Zoals de vlucht verlopen is waren de vraagtekens toch echt terecht. De concoursverloop was wat traag en duurde in totaal meer dan een half uur. De top tien was met 9 minuten bijna een derde van de concourstijd. Ook niet normaal. Zo was ook het prijspercentage van de liefhebbers echt laag tegenover vorige vluchten.

Toch komen wij nu bij de winnaar. Familie Everts uit de Kissel boekte een grandioze overwinning. Allereerst van harte gefeliciteerd.  Hun duiven hebben op alle fronten alle duiven overwonnen. Elk concours waar deze duif gepould was stond deze op plaats 1. Zo ook op de afdeling. Met plaats 14 bereikte hun tweede duif nog een goede klassering.

Voor plaats 2 blijven we in deze regio met Eygelshoven. Hier scoorde Philip Baadjou een prachtige tweede plaats. Wat hij laat volgen zijn we van hem anders gewend, maar hij heeft toch 38 prijzen van de 90 gezette duiven.

Voor plaats 3 moeten wij een stuk zuidelijker en zijn wij in Lemiers. Hier boekten de gebroeders Lumey met deze plaats weer een goed resultaat. Ze blijven steeds alert als de kopprijzen worden verdeeld.

Op de reisweg een stukje terug richting Gulpen en we zijn in Nijswiller. Familie Hendriks doet met plaats 4 een schot in de goede richting.  Ze zijn echt goed bezig als de top tien duiven worden verdeeld.

Nu gaat het naar Bocholtz. Hier meldt zich John Vanwersch en bezet de plaatsen 5 en 6. Ik hoop dat hij de draad heeft opgepakt met dit resultaat.

Ik had het over het zwakke geslacht op de vorige vlucht. Nog geen week later en ze slaat met haar duiven weer toe. Nu landt Annie van Wersch op plaats 7 . ik hoop dat ze deze lijn kan voortzetten. Het is nog maar één vlucht.

Van Party-Wittem gaat het naar Voerendaal. Leo Pluymen geeft weer eens zijn visitekaartje af. Hij is op deze vlucht één van de weinige die een geweldige score aflevert. Hij plaats met 8, 9, en 17 gelijk drie duiven in de absolute top. Ook zijn prijspercentage van bijna 50% kan zich echt laten zien.

De laatste rit gaat naar Epen. Familie Keyenberg sluit met de 10e en 11e plek dit verslag af. Met zo’n resultaat kan ik mij goed verafscheiden.

Tot volgende week!

Manfred