Met Sourdun hebben we een lossingsplaats van vroeger terug. Deze vlucht kan een vervanger van Sezanne worden. Met 1677 duiven is het aantal terug gelopen met zo’n 700 duiven. Het aantal deelnemers is met 21 teruggelopen naar 62. Dit is het gevolg van de start van de navluchten. Deze loeren langzaam om de hoek. Nu gaat het week na week achteruit wat aantallen aangaat. Ik zal echt eens opletten. Dit is bijna ieder jaar hetzelfde scenario. Vluchten van meer dan vier of vijf uur doen velen hun jonge duiven niet aan. Dan liever nu op de navluchten starten.

Op zaterdag 20 augustus 2022 was het weer niet al te best om vroeg te lossen. Zo kwamen de duiven pas om 10:45 los. Met een snelheid van 1398,033 m/min kwam de winnende duif thuis aan. Omgerekend zijn dat 84km/h, dat is vrij snel. Om 13:28:33 liep de winnaar over de antenne van het elektronische systeem.

Hiervoor moeten wij in Wittem zijn. Harry Vanwersch steekt zich de overwinning aan zijn hoed. Deze duif en zijn eigenaar worden van ons allen hartelijk gefeliciteerd. Harry had 73 duiven ingemand en zijn favoriete duif, zijn eerstgetekende, was al een stuk vooruit. Probeer het maar eens, van dit aantal duiven deze voorop te klokken. Hij had door de week goed opgelet om dit klaar te spelen. 40 duiven van zijn ploeg waren goed voor de uitslaglijst. Ik kan enkel zeggen, Harry, je hebt het top gedaan!

Nu schuiven we weer over de Rijksweg heen en terug. Voor nummer 2 komen we aan het einde van deze weg. Dan zijn we in Vaals. Hier doet J. Merx Junior het echt geweldig. Met 37 duiven ging hij naar het inzetlokaal, wat had hij ons laten zien! 6 van zijn duiven waren klaar voor de top 30. Hier volgt zijn serie met 2 en 3, gelijk twee in de top tien, net achter de winnaar. Verder staan de plaatsen 12, 14, 21, en 28 op zijn naam op de lijst. Kan het nog beter? Rustig blijven, dat hoort bij een goede liefhebber.

We schuiven weer terug en Vijlen is aan de beurt. Hier is Jan Deliege weer niet veel slechter bezig.  Zijn serie van 4, 9 en 11 laat zijn naam met grote letters schrijven. Het gaat bij hem vlucht na vlucht steeds verder naar boven op de ladder van de uitslaglijst. Nu weer een sprong verder en familie Hendriks geeft hun duiven een nummer op de lijst. Twee duiven van hen zitten met 5 en 10 goed geplaatst in dit verslag. Verder zijn de prijzen 19, 20, 23, 26 en 29 goed voor de top 30. Zij hebben ze aan het touwtje voor prijs. Afwachten, er komen nog wat zwaardere vluchten.

Nu weer wat schuiven op de Rijksweg en Mechelen roept weer eens. Wie anders als de combinatie Lonussen-Vanwersch zetten weer hun kopduif op plaats zes. Daar in de top tien staan slechts zeven liefhebbers, en iedereen is blij als hij er met een duif staat. Zij doen het voor mij en voor de anderen echt goed voor een nieuw gevormde combinatie. Deze twee zijn familie van elkaar, dan gaat samenwerken wat makkelijker.

Nu van de Rijksweg af en Voerendaal is klaar voor dit verslag. Leo Pluijmen doet het al het hele seizoen op zijn best. Nu kan hij met zijn serie echt goed toeslaan. De prijzen 7, 22, 24, en 27 staan geweldig op de lijst. Van de 58 duiven zet hij er direct 40 op de uitslaglijst. Dat kan zich laten zien en geeft hem meteen veel hoop voor de komende drie vluchten.

Nu weer terug naar de Rijksweg. We zijn hier begonnen en gaan hier ook eindigen. We zoeken Vijlen op en familie Lindelauf is met plaats 8 nog niet vergeten. Als nog zwaardere vluchten op het programma staan geven ze nu nog niet echt gas met de jonge garde. Ik denk dat ze dat langzaam willen opschroeven. Of het hun lukt dat gaat op de komende vluchten duidelijk worden. Ik zal op hen letten en ze moeten het waar maken.

Zo, tot de volgende vluchten, dan ben ik er weer.

Manfred