Vrijdag 17 juli om 13.00 uur was het startschot van de meerdaagse fond middaglossing. Normaal is dit een maand eerder maar corona heeft ook dit een maand opgeschoven. Eerst moeten de duiven voor deze vluchten van te voren goed getraind worden. Dit trainen duurt zo’n 6 weken en dan is het zo ver. Een nieuw seizoen brengt altijd wat extra’s met onze duiven. De uitslaglijst laat het zien.         In concours waren 180 duiven en zouden er 48 prijzen uitgedeeld worden over de duiven van 26 deelnemers. Een derde van de melkers heeft de lijst gemist, iets wat op dit soort vluchten vrij normaal is. Laten we eens zien wie er het beste uit de bus komt.

Voor de eerste plek gaan we naar Kerkrade. De combinatie Crombach-Trompetter hadden even de besten van de vlucht ingezet. Der Lei en der Juppy van ons allen van harte gefeliciteerd. Hun eerste getekende had hen niet in de steek gelaten. Dat is een start naar maat. Met 1 en 8 hadden zij aan het einddoel een mooi koppel. Dat geeft hoop voor dat wat nog op hun aankomt. Het zijn nog 4 vluchten. Die hebben al weer sterke concurrentie zo te zien.

De zilveren medaille was voor M.T.C. Poeth uit Palemig. Een steenworp afstand van hem staan direct twee hokken van A. Heuts en J. Heuts, twee broers. Math Poeth laat het niet bij alleen deze tweede plaats. De nummer 11 en 16 kon hij ook bemachtigen.

De derde op het podium is voor familie A. en P. Delnoy. Ze hebben zich wel uitgerust op de successen van vorig seizoen waar ze het marathonkampioenschap van heel Nederland hebben gewonnen. Ook nu staan ze weer bij de eersten. Met 3 en 7 hebben ze een goede start met in totaal 7 duiven in het concours en 5 prijzen. Het ziet er voor hen niet slecht uit.

We blijven in Vijlen en gaan even naar Karl Baggen. Hij en ook zijn voorgangers hebben zoals de winnaars de eerste getekende voorop. Dat laat zien dat deze vlucht vrij normaal verlopen is. De goeie zijn dan altijd voorop . Op deze langeafstandsvluchten zijn geen jarige duiven in concours, maar enkel de ouden met ervaring.

Jean Hausoul uit Heijenrath sluit de reportage af met plaats 5. Ook hij wist 3 duiven op de voorste plaatsen te plaatsen. Dat waren 5, 15, en 19. Het kan altijd beter maar ik denk dat Jean met zijn prestatie echt tevreden is.

Toch wil ik nog iemand in deze reportage vermelden.  Ik heb het over de eerder genoemde Alex Heuts uit Palemig. Hij scoorde met 3 duiven mee in het concours een ‘full house’, dat wil zeggen dat 3 van de 3 duiven op de uitslaglijst staan. Dat mag zeker ook nog even gezegd worden.

Tot de volgende vlucht even later!

Manfred.