Nu nog 2 vluchten en het spel met de jonge duiven zit er weer op, maar dat is nog even. Het aantal duiven is met 1636 niet veel verandert. Zo is het ook met het aantal deelnemers, 61. Een snelle blik over de top 10, wat valt dan op? Deze is binnen 1 minuut gespeeld. Dat is tot nu toe nog niet voorgekomen. Toch zijn de duiven over zes plaatsen verdeeld en niemand heeft meer dan 2 duiven erbij.

We starten in Nijswiller. Hier zit familie Hendriks weer eens op rozen. Ze beginnen met een dubbele overwinning. Dat is een prachtig applaus waard! Aan deze 2 duiven hangen ze met plaats 11 nog 1 eraan voor het eerst. In totaliteit scoren ze 34 prijzen van de 56 duiven op de uitslaglijst. Daarmee hebben ze een prijspercentage van iets meer dan 60%. Nadoen !

Van hier de straat uit richting Party-Wittem. Zij blijft toch steeds in de top tien scoren. Vroeger zei men nog het zwakke geslacht, maar tegenwoordig krijgen velen een les van Annie Van Wersch. Zij zet met 3 en 9 ook twee duiven in de top. Ik ben echt verrast wat er hier gebeurt. Zij blijft, denk ik, de goede lijn volgen. Zij zet er nog 1 bovenop, met 16 prijzen van de 29 gezette duiven.

Ook de volgende familie is goed met hun duiven op dreef. Hiervoor snel naar Heerlen. Hier ben ik ook al vaak geweest de afgelopen vluchten. Dan kom ik terecht bij familie Everts in de Kissel met plek 4 en 8. Zij gaan vlucht na vlucht beter scoren. Wij zullen zien waar dat eindigt. Weer stonden 21 duiven met hun naam op de lijst van de 46.

Van noord naar zuid en we zijn in Epen. Dat is het derde familiebedrijf van deze vlucht. We hebben het over vader en zoon Keijenberg. Wat de anderen klaarspelen dat kunnen zij ook, met 5 en 7 zijn hun eerste duiven goed vertegenwoordigd in dit verslag. Ook hun prijspercentage ligt met 25 van de 51 vrij hoog bij 50%.

Nu gaan we weer terug en komen in Mechelen. De naam Lonussen geven hun visitekaartje weer af. Dit keer is het Remco en Jo met deze achternaam. Zij starten op de plaatsen 6 en 12. Met 72  duiven in concours spelen zij 37 prijzen. We blijven ze volgen.

Als laatste moeten we heel ver naar het noorden. We komen in Ubach over Worms, bij de winnaar van verleden week. Ik denk dat dat onze vriend Mien Vek was. Toch wist hij zich weer in de top tien te plaatsen, ook al is het de tiende plaats. Daarmee zit hij nog net zo goed erbij. Zoals wij zal Mien ook hopen nog een keer op dit papier te staan. Alles kan, maar snel gaan anderen de plaatsen innemen. Als dat dan zo is dan is het nog geen beenbreuk. Ik denk dat Mien er ook zo over zal denken.

Wij denken nu niet meer en hopen dat wij ons volgende week weer terug zien. Dan worden de kaarten opnieuw geschud en we zullen zien wat er dan uit komt.

Tot dan,

Manfred