Wat komt na Melun. Eerst helemaal niets. De vlucht is door het slechte weer vervallen. Dat was ook goed zo. Bij ons in de vereniging waren voor deze vlucht maar 150 duiven gemeld. Op Melun waren het nog 444 duiven. Wat een verschil. Het weekend van 23 mei staan 2 vluchten op het programma. Een Vitesse en een eendaagse fondvlucht. Deze laatste vlucht is van zaterdag op zondag verschoven. Sezanne bracht nog 1288 duiven die door 89 deelnemers waren bijeengekomen. Het weer was op zondag ook niet zo best als dat wij ons dat zo wensen. Het concours duurde 25 minuten. Dat ligt wat aan de hoge kant door de weersomstandigheden. De wind was sterk mee en de winnende duif kwam met een snelheid van 1761 meter per minuut af.

In Partij-Wittem schoot deze duif als een speer uit de lucht. Deze snelheid is goed voor 106 km per uur. Juist bij een zwak geslacht met naam Annie Vanwersch kwam deze duif terecht. Eerst van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Ik denk dat men ook in de duivensport de naam  “zwakke” geslacht moet vergeten. Deze vrouw geeft de weg aan waar het naar toe gaat. Naar de top van de lijst. Haar duif was ook nog los. Tussen 1 en 2 waren nog iets meer dan 3 minuten tijd.

Nu moeten we een stuk rijden tot Heerlen stadsdeel Heerlerheide. Hier was de combinatie Gryson-Elsberger met plaats 2 goed vertegenwoordigd. Ze zijn goed naar voren geschoven. Het was net niet dat waar ze van gedroomd hebben. Maar wat nog niet is dat kan nog worden. Hun duiven nog wat extra’s geven en de droom wordt waar.

Met plaats 3 zijn we in Kerkrade. Hier doet het Leon Overeem het op zijn best. Hij pakt een mooi trio met 3, 18 en 28 van de 12 ingezette duiven. Maar dat laat hij niet zo zitten. Aan het einde waren zijn duiven goed voor 9 prijzen. Dat is een prijspercentage van 75 procent. Kan het nog beter ?.

Met plaats 4 zijn wij weer zuidelijk in Wijlre. Hier doet de combinatie P en G Geelen weer eens goede zaken. Af en toe een vermelding in dit verslag en het duivenspel kan zo mooi zijn. Het hoeft niet week na week raak te zijn. Dat af en toe is ruim voldoende.

Nu moeten we nog korter gaan en wel naar Heyenrath. Dat is de kortste afstand van ons spel. Hier doet Kees Roeloftsen het weer eens fantastisch. Hij had maar nog 5 duiven in concours. Deze week moeten velen de duiven splitsen wegens 2 vluchten in dit weekend. Dat doet bij Kees geen afbreuk. Hij scoorde van zijn 5 duiven toch 4 in de prijzen. Dat is 80 procent prijspercentage.

Wij vertrekken en stoppen in Bocholtz. Hier spreekt de combinatie Wiertz-Pelzer weer een woordje mee bij de prijsverdeling. Ze zijn het hele seizoen al goed bezig. Waarom nu niet…. Ze starten met een duo van 6 en 24 en laten nog 15 prijzen volgen van de 29 ingemande duiven. Dat blijft tot nu altijd goed.

Familie Everts uit Heerlen spreekt bij het verdelen van de kopduiven heel vaak een woordje mee. Ze hebben maar 13 mee en brengen wederom 8 duiven op het uitslaglijst. Daar zit kwaliteit op hun hok.

Even verder naar Kerkrade. Leon Dautzenberg geeft zijn visitekaartje af met plaats 8. Voor deze plaatsen doet hij echt mee met zijn kolonne aan duiven.

Piet Wings uit Bocholtz doet op deze vlucht een geweldige stoot naar de voorste lijn. Ik denk dat hij met plaats 9 echt blij is. Zo kan het ook eens bij melkers lukken die in deze prijs categorie niet vaak thuis zijn.

Als laatste is Heerlen aan de beurt. Hier spreekt J.D.M.J. Misere weer een woordje mee. Hij in met 7 duiven gestart. Hij had nu nog 3 over en blijft verder in de top tien scoren. Nu is het plaats 10. Voor mij een goede prestatie. Jack blijf bij de les.

Deze vlucht vraagt 10 liefhebbers voor de top tien. Dit komt in een seizoen bijna niet voor. Ik kan nog verder gaan. De top 20 maken 19 spelers uit. Dat is voor mij uniek.

Tot dan,

Manfred