Het is weer zo ver, het speelseizoen van 2019 is weer verleden tijd. De tijd vliegt sneller dan de wind en wij worden daarmee ook ouder. Toch moet ik nog het laatste bericht over Sezanne schrijven. Om 09.00 uur worden 766 duiven van ons spel gelost. Hiervoor hebben 39 melkers duiven gezet. Ik  moet helaas erbij vermelden dat het aantal duiven van de voorlaatste naar de laatste vlucht om bijna 50 procent is gedaald. Dat zijn toch getallen die ons te denken geven. Of zijn we al zo ver dat we plotseling niet meer denken kunnen. Ik hoop van niet. Het weer kon niet beter zijn. De wind was mee en de winnende duif had een snelheid van 1654 meter per minuut.

Voor de winnaar moet ik niet al te ver gaan, dat ben ik deze keer zelf. Ik heb mezelf een schouderklopje gegeven en gezegd: Manfred, dat heb je deze keer goed gedaan. Eigen lof stinkt zegt men maar voor deze keer bleef me niks anders over. Zelfs over het verdere verloop was ik tevreden met een serie van 3, namelijk 1, 14 en 23.

Nu moeten we van het hele Noorden naar het Zuiden en komen we in Heijenrath aan. Hier doet Kees Roelofsen weer eens goede zaken betreffende zijn duiven. Met een koppel op 2 en 4 sluit hij ook goed zijn seizoen af. Het beste was dat alle hun seizoen goed afgesloten hadden maar de realiteit ziet anders uit.

In Vijlen pakt Jan Deliege twee plaatsen aan de zon met 3 en 15. Ook hij kan nu afsluiten en zijn duiven rust geven.

Van Vijlen naar Welten. Hier komt Giel Langen sterk op plaats 5. Ik heb hem goed gevolgd. Hij was met de jongen geweldig bezig maar een vlucht liep mis en alles was voor de poes.

Eijgelshoven roept weer eens. Nu komt, u weet het al, Philip Baadjou. Hij legt beslag op 6 en 7. Daarmee moet hij zich deze keer tevreden stellen. Makkelijk zal het hem niet vallen.

Nu weer wat zuidelijker en we zijn in Wittem. Niet bij Gerardus maar bij Harry Vanwersch. Hij stuurt weer 3 duiven op 8, 9 en 18 naar de top van het klassement. Dat heeft hij op deze reeks van vluchten bijna altijd gedaan. Ik denk dat hij zich gerust op de ligstoel kan leggen en zijn seizoen nog eens voor de ogen kan laten voorbijtrekken. Dan kan hij echt blij zijn.

Over de laatste liefhebber waar ik over schrijf kan ik kort zijn. Deze komt uit Bocholtz. Natuurlijk is het iemand van de familie Janssen, die met 4 leden goed vertegenwoordigd is. Deze keer is het Piet Janssen. Hij sluit af op plaats 10 en koploper zomede in Bocholtz. Hij klokt de vlucht achter elkaar 15 duiven in de prijzen van de 27. Ook hier een sluiting op maat.

Ik kan niet over allen schrijven. De tijd en het papier is op voor deze verslagen. Ik hoop we zien ons weer gezond terug over een half jaar in 2020. Wie dan aan de beurt komt staat nog in de sterren. Maar zo snel als de seizoentijd voorbij is gegaan zo ook de tijd tot aan het volgend seizoen. Ik wens allen het beste. Daar wij steeds ouder worden staat de gezondheid op de eerste plaats. Dat is mijn wens voor allen.

Groetjes Manfred