Telkens als de duiven in Sens gelost moeten worden is alles niet zoals gewoonlijk. De weersvooruitzichten voor zaterdag waren allesbehalve goed en daarom werd besloten om de vlucht naar zondag te verplaatsen. Echter op zondag waren de weergoden ons niet gunstig gezind en werd de lossing verschoven naar maandag. Op maandag was het dan zover en werden de duiven gelost om 8.30 uur. Een slechter scenario voor deze vlucht is niet denkbaar. Echter het verloop van deze vlucht kan niet beter. De duiven van de 79 deelnemers volgden snel op elkaar. Binnen een kwartier waren de prijzen vergeven. Dat was dus echt een positief verloop! Totaal waren er 1619 duiven in gemand. Dat betekent ruim 25% minder dan de vorige vlucht . De wind was mee en de eerste duif arriveerde met een snelheid van 1552,619 meter per minuut.

Wij zijn net zo als de vorige week op weg naar Eijgelshoven. Wie anders dan Philip Baadjou gaat met de overwinning strijken. Wederom van harte gefeliciteerd met dit succes!  Met de posities 1 en 12 zet hij een prachtig duo op de uitslaglijst. Het aantal door Philip ingekorfde duiven bedraagt net zoals vorige week 82 stuks en hiervan speelt hij er 38 in de prijzen.

Op een steenworp afstand van Philip zet Leon Dautzenberg met de posities 2 en 10 meteen twee duiven in de top tien. Tot nu toe draait hij op z’n best. Dat betekent hier en daar een vermelding voor het prima presteren met zijn favorieten!

Voor plaats 3 moeten wij op kortere afstand zijn en komen dan in Heerlen. Hier is het  Tim Penders die weer keihard toeslaat! Hij heeft 18 duiven mee en legt daarmee beslag op de plaatsen 3 en 16, geweldig! Maar daar laat hij het niet bij want hij weet er 11 in de prijzen te spelen. Dat betekent een percentage van over de 60% aan prijsduiven. Ga verder zo!

Nu gaan we weer iets verder qua afstand en komen bij John Zinken in Waubach. Hij begint met plek 4 en gaat verder met 14, 19 en 27. Dat betekent voor hem een vermelding met 4 duiven in de top van het klassement. Hij heeft 25 duiven mee en weet er 13 in de prijzen te spelen.

Voor plaats 5 gaan wij dwars door ons vlieggebied en komen terecht in Wittem bij Harry Vanwersch, die niet tevreden is met 1 duif in de top, want hij voegt er met plek 17 nog 1 aan toe.

Van hieruit zijn wij snel in Bocholtz. Op Bocholtzerheide is Ramon Nijsten voor Bocholtz de te kloppen man. Met de plaatsen 6, 7 en 11 speelt hij een mooi trio in de top van het klassement. Het kan bijna niet beter. Blijf bij de les en dan kan de duivensport echt mooi zijn!

Vervolgens terug naar Waubach waar de combinatie Albers & Zn zich weer eens in de kijker speelt. Zij doen dat wat anderen voor hen hebben waargemaakt. Zij laten niets liggen en plaatsen met de plekken 8, 18 en 20 eveneens een mooi trio in de top van de uitslag.

Snel terug naar Bocholtz. Daar doet het duo Wiertz-Pelzer met plek 9 goede zaken. Een vermelding in de top tien is iets wat iedere liefhebber vlucht na vlucht nastreeft. Als dat lukt is men blij en smaakt dat meteen naar meer. Maar deze vogel gaat niet altijd op en dat is ook maar goed, want andere liefhebbers wachten ook op een vermelding van hun duiven.

De volgende vlucht geeft ons weer een nieuw beeld op de lijst. Tot dan,

Manfred.