Met deze Sens komen bij mij en vele andere geen goede herinneringen terug. In de jaren 80 zijn twee vluchten met deze naam verschrikkelijk verlopen. De weersvoorspellingen waren in deze tijd echter ook niet zo als vandaag de dag. Nu kan bijna iedereen de vluchtlijn op zijn smartphone goed bekijken, van de lossingsplaats tot thuis. Daarom is deze plaats nu ook een stuk veiliger voor ons spel, maar 100% vergeten is bijna niet mogelijk zoals liefhebbers als ik en ook anderen van deze leeftijd. We zijn nu in 2022 en daar zal het nu beter verlopen. 112 deelnemers van ons spel hebben min of meer 2354 duiven voor Sens Ingekorfd. De wind was mee en zo kwam de winnende duif met een snelheid van 1521.507 m/min bij zijn hok aan.

Het spel kan aan de top snel veranderen. Vorige week waren wij met dit verslag het laatst bij een man in Eygelshoven. Nu kent dit hok een grandioze herstart. U wist al bij wie we zijn, het is Philip Baadjou. De plaatsen 1, 2, 4, en 5 pakt hij in de top tien. Een daverend applaus voor dit prachtig resultaat. Maar door deze prestatie neemt hij anderen de mogelijkheid af om dit verslag te halen. Deze keer hoef ik maar vijf liefhebbers te bezoeken voor de top tien. Wat moet ik nog over Philip schrijven. Wie kent hem nou niet in Nederland? Voor zijn uitslagen kan men “U” zeggen. Ondanks dit gebeuren blijft hij nog altijd met twee voeten op de grond staan. Hij heeft het motto, ‘vlieg niet te hoog, dan val je ook niet te diep als het noodlot toeslaat’. In totaal pakt hij met 46 van de 73 duiven in concours prijzen. Men ziet ook dat hij nog missers kan hebben.

Ik moet verder, op andere plaatsen staan nog vier liefhebbers op mij te wachten. Van Philip is het maar een korte sprong naar Landgraaf, naar J.P. Zinken, die al staat te wachten op zijn resultaat. Dat is dan misschien niet zo mooi als dat van Philip, maar het is toch zeker een prachtresultaat. Hij haalt met de prijzen 4, 6, en 9 ook zeker een topresultaat! Hij heeft voor dit resultaat geen massa duiven nodig. Met 18 duiven is hij een liefhebber met een klein aantal duiven, maar toch een groot aantal prijzen. In totaal zet John 14 duiven op de uitslaglijst. Dat is een percentage van 77%, bijna niet te toppen denkt iedereen! Toch worden wij nog even verrast.

Van Landgraaf naar Heerlen is wederom een buurplaats. Hier op Heerlerheide is Jan Horsch thuis, een vredige liefhebber die nooit een slecht woord over iemand anders uitspreekt, zoals ik hem ken. Hij zet zijn duiven en gaat rustig naar huis, en wacht op dat wat nog komt. Met 7 heeft hij een topprijs op de lijst, niet anders dan een gewoon resultaat. Hij is van begin af aan met acht duiven  begonnen, en die heeft hij ook nu nog. Met zo’n klein team mag je zeker blij zijn met een vermelding in de top tien. Jan blijf bij de les, en het zal dan niet de laatste vermelding zijn.

Nu naar het zuiden, naar Familie Hendriks in Nijswiller. Hier doen ze weer eens goede zaken. Ze leggen beslag op plaats 8 en wat dan volgt is niet te toppen. Ze hebben maar twaalf duiven in concours, een klein aantal voor dit hok lijkt me, doch is het even zo. Ze scoren een prijspercentage van 100%, beter dan wie dan ook mag men zeker schrijven.

Voor het laatste hok moeten wij naar Mechelen. Hier spreekt combinatie Lonussen-Vanwersch met plaats 10 en 12 een woordje mee. Dit kunnen ze gerust doen. Achter hen hebben vele liefhebbers nog geen prijs in de klok gezet als zij al hun tweede duif constateren. Zo zijn de feiten.

Dan tot de volgende vlucht, volgende week,

Mandfred.