Wij zijn nu al op 360 km. Langzaam wordt het zwaarder en zwaarder. De vliegtijd van de duiven gaat nu al meerdere uren duren. Zijn de duiven goed op dreef maakt dat niet veel uit. Zijn ze niet zo best beginnen al de moeilijkheden. De duiven zijn om 10.00 uur gelost. Dat geeft aan dat de lijn van het begin af niet open was. Het weer blijft een grote factor voor bijna iedere vlucht. In concours waren 1768 duiven waarvoor 97 deelnemers hun duiven hebben gezet. Met een snelheid van 1453 meter per minuut kwamen de winnende duif thuis aan. Hiervoor moeten wij in Voerendaal zijn om deze duif te zien.

Leo Pluijmen ging vandaag met de overwinning strijden. Leo hartelijk gefeliciteerd. Deze overwinning kwam niet toevallig. Leo was vlucht na vlucht in een goede positie. Het was nog maar de vraag wanneer een overwinning voor Leo aan de beurt was. Hij zal gerust verder gaan en moet op de volgende kans wachten.

Een minuut later kwam de tweede duif in Vijlen bij Jan Deliege aan. Hij schoot op deze vlucht de vogel af in de top tien. Het bleef bij hem niet alleen bij plaats 2. Hij schoot echt met zijn duiven in de roos met de plaatsen 2, 4, 5, 6, 18 en 19. Zes duiven in de top twintig. Dat vraagt naar meer voor de komende vluchten. Wij zullen hem beslist nog terugzien.

In hetzelfde dorp was familie Lindelauf met plaats 3 ook present. Ze waren met 3, 14 en 15 goed voor een trio in de top twintig. Dat is voor velen geen verrassing. Meer vanzelf komen deze prestaties niet. Er moet door de week hard gewerkt worden.

Met de vierde liefhebber zijn wij al op plaats 7. Hier tekent Harry Vanwersch voor deze plaats. Hem moet men altijd in de gaten houden voor een plaats bij de eersten. Dit was de eerste in Wittem.

De tweede daar volgt op plaats 8. Ik heb het over A. Vanwersch & Lars. Af en toe een vermelding en duivensport kan leuk zijn.

In Vaals ging Wiel Meyers deze vlucht met de eer strijken. Hij zette zijn visitekaartje op plaats 9.

Het had niet veel gescheeld voor de volgende liefhebber uit Vaals. Ik heb het over J. Merx jr. Een fractie na Wiel liet hij met 10 n 11 twee duiven volgen. Het is altijd in onze sport secondewerk. Zo zal het ook blijven.

Als ik zo de lijst verder bekijk volgen toch nog liefhebbes met een formidabele uitslag. Maar deze zijn de volgende keer eventueel aan de beurt. Wij zullen hierop terugkomen. Er volgen nog vele vluchten met goede prestaties. Er komen nog verrassingen uit de bus.

Tot dan in deze zin.

Manfred