Wij zijn met Sens bij de laatste vlucht met de vroege jonge duiven aangekomen. Men kan het zien aan het aantal duiven en deelnemers. Het aantal deelnemers is tot een derde van het begin gedaald. Het waren nog 35 liefhebbers die aan dit concours hebben deelgenomen met in totaal 789 duiven. Dit is niet om mee op te scheppen maar andere jaren was het ook niet beter. Op zaterdag 12 september waren de duiven om 9:00 los. Er wordt met een vliegtijd van iets meer dan vier uur gerekend. Nu begint het wachten en de spanning stijgt met de aankomst van de eerste duif.

Om 13:26 werd de eerste duif op CompuClubLive gemeld. Dat is een richttijd voor alle anderen die nog een stuk verder liggen. De winnende duif bereikte om 13:32:14 haar hok, gelegen in Eygelshoven. Philip Baadjou ging met de eer strijken. Voor deze overwinning hartelijk gefeliciteerd. Op deze vlucht was hij niet te stuiten. Het hele podium was op zijn naam. Dat was al lang niet meer gebeurd. twee minuten later pakte hij ook nog de plaatsen 6 en 7. Deze hebben zijn prestatie nog verder opgewaardeerd. Dat was een afsluiting op maat. Met 88 duiven bracht hij 39 prijzen binnen. Deelnemers, eerst nadoen en dan positieve woorden spreken.

Van hieruit even naar Landgraaf. We zijn bij de combinatie Albers en Zoon in regio Ubach over Worms. Daar ging over hun hok echt de zon schijnen met een goede plaats 4 na het geweld van ervoor. Één vermelding op de laatste vlucht laat vele negatieve tekens van eerder snel vergeten. Dat is ook goed zo en geeft hopelijk nieuwe impulsen voor dat wat nog komt.

Nu komen wij de volgende combinatie in Kerkrade tegen. Ik heb het over Henk Vluggen en vrouw. Deze twee zijn dit seizoen met hun jongen altijd in de voorste rij begonnen. Nu was het een prachtige plaats vijf met 8 prijzen in totaal.

Wij maken een afsteker naar Nijswiller, waar Familie Hendriks thuis is. Zij zetten met 8 en 13 een mooi duo in de kopposities neer. Men kan maar zeggen “daar zijn ze alweer”. Van de 28 duiven vallen 14 in de prijzen. Dat kan zich echt laten zien.

Nu weer terug naar Landgraaf, waar wij dan ook eindigen. Op plaats 9 heb ik zelf beslag gelegd. Ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. Achteraf kreeg ik te horen dat de eerste duif van Philip en van Henk op mijn slag geboren zijn. Dat geeft mij nog meer voldoening.

In Landgraaf, regio Schaesberg, sluit Loui Senden de lijst af. Hij had drie duiven in concours en, één van die drie schrijft zijn naam in grote letters. Dit moet bij de liefhebber met de minste duiven gebeuren. Het geeft hoop op de komende vluchten met deze duiven verder te gaan. Ik denk op de natour.

Wij zullen het zien. Tot dan.

Manfred.