Wij zijn weer een maand verder en schrijven 1 juni. Sens staat op het programma. Om 8.15 uur gaan de 1414 duiven van ons spel in de lucht en de wind was in het voordeel van de duiven. 89 deelnemers hebben dit aantal bij elkaar gebracht en dat is nog een redelijk getal.

Om 12.23 uur was de eerste duif met een snelheid van 1401 meter per minuut thuis op de plank. Dit gebeurde in Nijswiller bij Jo en Florian Hendriks. Voor deze overwinning hartelijk gefeliciteerd. Dit hok is altijd in staat voor een overwinning op de vluchten van 100 tot 800 km. Ik denk dat dit iedereen in ons spel weet. Wij blijven hen volgen wat ze ons nog brengen.

De man op plaats 2 is voor mij de gevaarlijkste in dit seizoen voor een prestatie in de top tien. Ik heb het over een liefhebber uit Voerendaal. Ja Leo Pluijmen geeft vlucht na vlucht zijn meesterklasse aan. Dat kan iedereen zien als hij goed op de uitslaglijst kijkt.

Van Voerendaal naar Eygelshoven waar  Philip Baadjou de duiven aan de lopende band constateert. Hij start al met een trio duiven met 3, 7 en 9 in de top tien. Dan gaat het band beginnen te draaien. Van de 66 gezette duiven kwamen er 41 stuk op de uitslaglijst. Dat is draaien op top niveau.

In dezelfde gemeente Kerkrade is ook Leo Overeem thuis. De laatste 2 vluchten was het nog 2 keer tweede. Nu is het met plaats 4 al weer eens raak. Voor mij de top man van de lucht. Zijn duiven doen het op hun best. Liefhebber Leon kan echt tevreden zijn met deze prestaties.

De combinatie P en G Geelen uit Wijlre geeft ook weer eens hun visitekaartje af met plaats 5. Af en toe een vermelding in dit verslag en duivensport kan echt leuk zijn.

Merx jr. uit Vaals zit in deze gemeente weer op plaats een met plaats 6. Hij is dit seizoen en ook al het vorig seizoen de te kloppen liefhebber op de voorste rij. Ik denk dat wij hem nog niet kwijt zijn.

In Simpelveld ligt een gevaarlijke deelnemer op de loer, men kan dikwijls op hem rekenen. Nu begint Sjef Schnackers met 2 kopduiven op deze vlucht. Het zijn de plaatsen 8 en 17. Blijf dit vasthouden!

Het sluitstuk van de Top 10 voor deze vlucht komt uit Vaals. Hier in Willi Meyers echt goed bezig. Met zijn 10 duiven die hij elke vlucht zet doet hij het uitstekend. Nu begint hij met 10 en zijn percentage wat hij klokt ligt vrij hoog. Ik denk tussen de 60 en 80 procent. Een melker met een klein aantal duiven valt in het grote spel niet zo snel op, maar bij de eindafrekening moet men op hem tellen. Wij zullen het zien.

Tot dan, dat duurt nog wat. Kijken of ik gelijk krijg. Eerst tot de volgend vlucht.

Manfred