We zijn alweer toe aan de laatste vluchten en die zijn ook snel voorbij. Deze keer was de lossing pas om 11.15 uur. Het aantal duiven is weer iets gedaald naar 1878 stuks en het aantal deelnemers is met 2 geslonken naar 79 liefhebbers. Met een snelheid van 1346 mtr per minuut bereikte de eerste duif de thuishaven.

Hiervoor moeten wij naar Kerkrade naar Leon Dautzenberg. Allereerst van harte gefeliciteerd met alles wat jij op deze vlucht geklokt hebt! Ingemand waren 93 duiven en 46 prijzen was het resultaat. Met de posities 1, 3, 12, 13 en 17 was hij op deze vlucht niet te kloppen. Dit betekende een prijspercentage van 50%, helemaal niet slecht! Met Leon moeten wij op deze vluchten altijd rekening houden.

We gaan nu van noord naar zuid en komen terecht in Nijswiller. De familie Hendriks blijft echt niet ver achter. Zij brengen met de plaatsen 2 en 4 weer een koppel duiven aan de top van de lijst. Zij blijven constant geweldig presteren. De 26 ingemande duiven zorgen voor een totaal van 16 prijzen en dat is een prijspercentage van meer dan 50%. Hiermee zijn de eerste vier prijzen vergeven.

Deze keer is er ook weer goed gedraaid in Eijgelshoven bij Philip Baadjou. Hij mande 96 duiven in en liet velen weer eens schrikken! In de top 10 is hij met 3 stuks vertegenwoordigd. Dat zijn de prijzen 5, 8 en 9. Wie Philip kent weet dat hij daarmee nog niet tevreden is. 63 van zijn ingemande duiven vliegen in de prijzen en dat is goed voor een percentage van 66%. Met dit soort getallen is hij pas tevreden.

Voor de plaatsen 6 en 11 moeten wij een stukje verder naar Landgraaf. Hier blijft John Zinken goed presteren in de top van het klassement op de natour. Hij geeft zijn visitekaartje vaker af dan vele anderen. Maar vanzelf gaat dat niet. Hij moet zijn duiven nog 2 keer goed aan de start brengen. Dat zal wel lukken.

Nu snel naar Bocholtz. Hier schiet Andre Knops weer eens de vogel af met plaats 7. Zijn goeie duivin was weer eens niet te kloppen. Deze duif heeft hem al heel vaak veel roem en eer gebracht. Andre, het kan natuurlijk nog eens lukken, maar dan moet alles kloppen.

Leon Overeem uit Kerkrade schuift vlucht na vlucht steeds verder naar voren. Als hij in deze fase zit dan houdt hem in de gaten. De duiven hiervoor zitten op zijn hok. Hij pakt met 10 en 15 twee mooie kopprijzen! Laten wij ons verder verrassen. Hij klokt 17 van de 27 ingemande duiven in de prijzen. Dat vraagt naar meer op de laatste vlucht.

Tot dan.

Manfred.