De Duivenpieten hebben hun duiven weer een hele week kunnen voorbereiden op deze tweede vlucht. Wie dit het beste heeft gedaan kan nu weer met een glimlach op de lippen naar de lijst kijken. Met een goede uitslag is een goede verzorging vanzelfsprekend, en alles loopt weer op wieltjes. Toch is voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast. Nu komen we tot een paar cijfers van de duiven. In Concours waren 2854 duiven, toch al minder dan op de eerste vlucht. Ik denk dat dit fenomeen vlucht na vlucht verder naar beneden zal gaan. Ook deze vlucht was de wind niet mee. Zo was de snelheid van de winnende duif met 1264.616 m/min gelijk aan 75 km/h, heel natuurlijk. Het aantal deelnemers is één liefhebber minder tegenover vorige week. De top tien was binnen tweeënhalve minuut gespeeld. Als ik echter goed op de lijst kijk valt mij toch iets op. De winnende duif had een kleine voorsprong van iets meer dan 1 minuut.

Direct schakel ik over naar Leo Pluijmen, die met deze duif de winnaar is van deze vlucht. Met dit prachtstuk hartelijk gefeliciteerd van ons allen. Op deze plaats is Leo de afgelopen seizoenen al vaak geland. Hij had 13 duiven in concours en zijn buit was 11 prijzen. Dat is een prijspercentage van 85%.

De nummer twee doet het voor mij beslist niet minder. Hiervoor moeten wij naar Heerlen, met Martin Kollee. Verleden seizoen was deze vereniging nog apart in de combinatie 90. Met de jonge garde in seizoen ’21 had Martin dit spel al compleet beheerst. Deze jonge duiven van 2021 zijn nu de prijsmakers van dit hok. Een jarige duif van hem pakt plaats 2 en met plaats 25 komen er gelijk 2 bij.  Hij had in concours 49 duiven mee. Wat was zijn buit? Een geweldige 44 duiven op de uitslag, voor een percentage van 90% van dit aantal gezette duiven is dit uitmuntend.

In Lemiers zijn de gebroeders Lumey weer eens van de partij wat het klokken betreft. De bronzen plek was deze keer in hun bezit. Met 25 duiven in concours kwamen er 16 op de uitslaglijst. Dat is nog goed voor 64%. Eerst nadoen en niet meteen alles beter kunnen.

Een dorpje verder en we zijn bij P. De la Rosette in Vaals. Zijn duif was goed voor plaats 4. Hij kan denk ik echt een sprong in de lucht maken met deze prestatie. Dat is niet zo vanzelfsprekend voor een liefhebber met een plaats in de top tien.

Een stuk terug en we zijn in Vijlen bij familie Lindelauf. Op dit hok kan men vlucht na vlucht bouwen in de top tien van het klassement. Zo ook nu. Zij zetten een streep duiven met 5, 8, 11, 15, 16, en 24 op papier. Dat zijn 6 duiven van de 52 gezette duiven in de top 25. Daarbij laten zij het niet zitten. In totaal 38 duiven staan op hun naam op de uitslaglijst. Dat vraagt in de toekomst naar meer.

Nu komen wij weer bij een nieuwkomer binnen ons samenspel. Hier pakte L. Bost uit Schinveld een vroege duif op plaats 6. Ik vind het echt goed dat de nieuwkomers zich snel in de top tien handhaven. Het is niet zo vanzelfsprekend dat dit gebeurt.

We hebben Vijlen net verlaten en zijn weer terug, bij Jan Deliège, plaats 7 is voor hem weggelegd. De vluchten waar hij goed mee slaagt zijn snel op komst en daar wil hij echt toeslaan. Met 17 prijsduiven is hij nu echt goed op dreef. Het aantal kan zich snel opschroeven bij hem.

Nu naar Nijswijler waar Jo en Florian Hendriks ook wat willen zeggen, gelijk met 2 duiven in de top van het klassement. Dat zijn 9 en 21. Met twaalf duiven mee in totaal is dit uitstekend. Daarna snoept hij nog negen prijzen weg, voor een totaal van 11 prijzen op twaalf gezette duiven. Dat is een prijspercentage van 92%. Ik denk dat dit hok nog geweldig verder zal gaan op de komende vluchten.

Als laatste zijn we in Wijlre bij de combinatie P. en G. Geelen. Zij sluiten met plaats 10 de top tien af.

Wie in dit verslag opgenomen wil worden moeten hun duiven tiptop in orde hebben. Als snel zijn we bij plaats 11, en die telt niet meer mee voor het verslag.

Tot de volgende week verblijf ik,

Manfred.