Wij schrijven 25 mei 2019. Dit weekend zijn 2 vluchten met de oude duiven. Een vitesse vlucht vanaf Rethel en een eendaagse fondvlucht vanaf  Issoudun. Liefhebbers die geen vluchten boven de 500 km spelen hebben dus de mogelijkheid een vitessevlucht te spelen. Blijkens het aantal duiven werd hier gretig gebruik van gemaakt. Ik begin met de vlucht vanaf Rethel. Er zijn in ons spel 1345 duiven bij elkaar gekomen hetgeen niet bepaald weinig is te noemen. Hiervoor hebben 91 deelnemers duiven gezet. De lossing was om 7.30 uur en de wind was in het voordeel. De eerste duif behaalde een snelheid van 1387 m per min.

Hiervoor staat familie Lindelauf in Vijlen garant. Eerst van harte gefeliciteerd. Dat is nog niet hun laatste woord. Ze starten met 1, 3, 20 en 21. Gelijk met 4 duiven en dat met 15 duiven mee. Totaal waren het 9 prijzen. Kan het nog beter. 95 Procent van de liefhebbers waren echt blij met bijna zo een resultaat.

Plaats 2 valt in Kerkrade bij Leon Overeem. Hij laat echt de zon over zijn hok schijnen. In totaal scoort hij 9 prijzen van de 14 gezette duiven. Men moet in het achterhoofd houden dat ook nog duiven op de andere vlucht onderweg waren. De beste waren verdeeld over de vluchten.

Leenders uit Voerendaal is weer eens voor een vermelding goed. Hij maakt op deze vlucht de bok vet. Wat wil ik daarmee zeggen. Hij begint met plaats 4 en 19 en laat totaal 11 prijzen op de lijst zetten. Dat zegt nog niet zo veel, maar als ik nu zijn aantal van 12 duiven opschrijf dan scoort hij bijna 100 procent. Grandioos.

John Zinken uit Landgraaf doe het echt geweldig op de korte vluchten. Met 5, 9, 10 en 12 doet hij het in de top van de uitslag uitstekend. Dat is toch applaus waard. En 18 prijzen van de 28 gezette duiven kan zich ook laten zien.

Op de volgende plaats landt Ger van de Wijst. Hij schuift vlucht na vlucht steeds verder naar voren. Hij woont op een steenworp afstand van John Zinken. Iemand die langzaam naar voren schuift moeten we in de gaten houden. We zullen hem volgen.

Nog een liefhebber uit Landgraaf zit in de top tien. Ik heb het over Joep van Kan. Een goede melker al altijd. Nu al boven de tachtig en nog altijd met top uitslagen. Met 6 duiven mee pakt hij 5 in de prijzen. Dat is al geweldig. Maar hij begint met 7 en 16. Daar doe ik echt de pet voor af.

Met Combinatie G. Everts & Zn. uit Heerlen is deze vlucht afgehandeld. Zij doen het ook geweldig. Ze starten met 8 en 18 en laten op deze 2 duiven nog 15 prijsduiven volgen van de 24 gezette.

Even nog wachten dan volgt vlucht 2 van dit weekend. Snel sluiten, deze vlucht komt er snel aan.

Manfred