Een week is zo geleefd, en zo komen wij met een nieuw verslag van vlucht twee: Rethel. De deelnemers zijn met 1 persoon gedaald, en het aantal duiven is met bijna 100 geslonken. Dat zegt al wat! Ik hoop dat deze lijn niet wordt doorgetrokken in de toekomst. Op vlucht 1 haalden zes liefhebbers de top tien, en nu zijn het er 8. Drie van de zes van vorige week haalden ook nu de absolute top! Een van deze drie ging deze week met de eer strijken.

Deze vlucht starten wij met Kees Roelofsen uit Heijenrath. Ook hij wordt met een hartelijk applaus aangekondigd als winnaar van deze vlucht. De winnaar heeft altijd een streepje voor op de 95 volgende deelnemers. Zo hoort het ook dat de winnaar een extra bonus verdiend heeft. De duif en de bezitter van de duif hebben even veel bijgedragen om die prestatie te kunnen bemachtigen. De duif moet van de liefhebber een kans krijgen om dit te doen. Dit willen ze allemaal, maar slechts één van hen kan winnen.

Nu moeten wij een stuk afreizen naar Vaals. Hier doet onze vriend Jopie Merx Jr. weer eens goede zaken. Hij bekroont zijn uitslag met plaats 2 en 3. Hier gaat het om seconden, maar dat is iedere vlucht het geval. Hij zet nog een duif op de lijst met een serie van 2, 3, 13 en 27. Hij klokt 9 duiven in de prijzen van de 19 gezette. Dat is een goede prestatie!

Nu weer terug een halve weg en we zijn in Mechelen. De familie Lonussen heeft zich weer eens opmerkzaam gemaakt. Remco en Jo pakken een vrije vierde plaats. Dat geeft opwinding voor dat wat nog gaat komen. Wij blijven ze volgen en ik denk dat ze ons niet zullen teleurstellen. Ze moeten het met hun duiven doen en ik zal leuk over hen schrijven.

Terug richting Vaals en we blijven in Lemiers hangen. Hier zijn de gebroeders Lumeij thuis. Wie kent ze niet. Plaats vijf wordt deze keer door hun bezet. Hoe hun duiven in staat zijn te vliegen laten ze ons nu zien. De top tien staat altijd voor hen open.

Nu vertrekken we naar het noorden en zijn we in Eygelshoven bij Philip Baadjou. Philip doet heel vaak goede zaken, zo ook nu met plaats 6. Zijn serie van 6, 15 en 22 geeft hem echt vreugde.  Het kan ook beter maar het kan ook snel de andere kant op gaan. Dat hopen we niet. Philip is de tweede liefhebber uit de top tien van vorige week.

We gaan nog wat verder naar boven en zijn in Ubach over Worms bij John Zinken. Op dit soort vluchten staat John altijd sterk met zijn vrienden. Die hebben hem wederom niet in de steek gelaten. Hij start met plaats zeven en laat in totaal 17 duiven op de lijst landen van de 29 gezette duiven. Dat geeft aan dat hij ze goed op dreef heeft en hij blij is met zijn gevleugelde vrienden. Éénmaal daar aangekomen wil hij nog wat verbeteringen aanbrengen. Ik hoop dat het hem lukt.

Nu weer terug naar Wittem waar Harry Vanwersch een mooi visitekaartje afgeeft. Eerst moet ik over zijn prestatie schrijven met nummer 8 en 9 in de top tien. Een serie van 4 met 8, 9, 20 en 25 laat hij gemakkelijk volgen. Met dit is hij echter nog niet tevreden en klokt hij 40 duiven op de uitslaglijst van de 59 gezette. Dat is absoluut een topprestatie! Dat is een extra applaus waard en geeft hem een flinke zet in de goede richting.

Van Wittem een kleine sprong naar voren en we zijn in Nijswiller. Hier is familie Hendriks weer present, net als vorige week. Nu met plaats 10. Ze zetten hun eerst getekende duif weer op de goede plaats, en pakt zijn buit weer aan centen. Zijn serie van 10, 17 en 26 geeft echt hoop voor de toekomst. Met 16 duiven mee zetten ze er 9 op de uitslaglijst. Dat is echt een goed resultaat.

Hiermee moet ik afsluiten. Ik moet nog wat woorden overhouden voor het volgende verslag. Dat zal dan weer erg goed lukken.

Ik blijf u, Manfred Georges