Wij schrijven zaterdag 20.04.2019 en de tweede vlucht is weer eens gespeeld. Er kwamen 2768 duiven bij elkaar en 120 liefhebbers waren hiervoor verantwoordelijk. De wind was niet mee en toch vloog de winnende duif 1233 m/min, dat is omgerekend iets meer dan 73 km/uur. Dit was buiten verwachting snel.

In Wijlre was de aankomst van de winnende duif en was de combinatie P. en G. Geelen de gelukkige winnaar. Voor deze prestatie van allen van harte gefeliciteerd. Voor deze combinatie kan het niet beter. Aanvang van het seizoen al een overwinning en gelijk is duivenspel de mooiste zaak van de wereld. Men wordt dikwijls gefeliciteerd en dat doet altijd goed voor de mensen. Zo is het vlucht op vlucht van het seizoen. Winnen geeft een extra stimulans en dat is goed zo.

Van hier nu naar Wittem waar Harry Vanwersch goed bezig was met zijn duiven.  Hij pakte de plaatsen 2 en 3. Dat kan zich beslist laten zien, doch hiermee gaf hij zich niet tevreden. Na 2 en 3 kwamen nog 16 en 17 alsof het even niets was. Met zijn 26 prijzen in totaal van de 38 gezette duiven waren zijn duiven geweldig op dreef.

Nu een sprong naar Landgraaf. Hier was John Zinken goed bij de hand met zijn prijsduiven. Hij pakte met 4, 13 en 19 ook gelijk 3 duiven in de top twintig. Ook dit resultaat is een vermelding waard. Zijn prijzenlijst met 27 stuk van de 35 gezette duiven kan zich laten zien.

In Eijgelshoven bij Philip Baadjou wordt gestart met plaats 5 van de lijst en zet 53 prijzen van de 93 gezette duiven in de uitslag.

Snel naar Nijswiller. Familie Hendriks kwam ook goed uit de bus. Zijn trio aan kop met 6, 14 en 15 is  ook een vermelding waard en met 21 prijzen van de 30 gezette duiven staan ze ook goed in de kijker. J. Merx jr. uit Vaals zet zijn naam op plaats 7. Deze vlucht is voor hem wat minder maar hij zal toch weer naar voren kijken voor het komende.

Leon Overeem uit Kerkrade geeft weer eens zijn visitekaartje af met plaats 8. Af en toe een vermelding in dit verslag en het duivenspel kan zich laten zien.

Nu bezoeken wij nog 2 hokken. Voor plaats 9 zijn wij in Voerendaal. Hier is Leo Pluijmen voor de 2e keer bij de eersten. Nu is het plaats 9.

En last but not least zijn we in Eijs aangekomen. Hier liet Kenneth Schlenter zijn naam met plaats 10 op de lijst zetten. Ook deze plaats geeft vele liefhebbers nog een goed gevoel. Men is nog bij de eersten.

Tot de volgende vlucht en dan ben ik er weer. Tot dan.

Manfred