Met Rethel zitten we op de helft van de natour. Dit is de derde van in totaal 5 vluchten. Het aantal deelnemers is met 2 gezakt naar 73. Ondanks minder deelnemers is het aantal duiven iets omhoog gegaan naar 1876 stuks. De oorzaak heb ik reeds vermeld op het vorige verslag. Om 8:30 was de lossing op gemiddeld 185 kilometer, de een wat korter, de ander wat verder. Verwacht worden de eerste duiven op iets meer dan 2 uur vliegtijd.

Het hok dat vorige week de overwinning behaalde gaat ook deze week met de overwinning strijken. Ik heb het over Leon Dautzenberg. De uitslag is nu echter niet hetzelfde als die van vorige week. Leo pakt de overwinning met nog 37 prijzen. Allereerst van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Men moet de eerste prijs eerst maken met het geweld dat achter hem volgt.

Van Kerkrade naar Wittem. In de zuidelijke regio zullen we voor nu blijven op één duif na. Harry Vanwersch liet op de vorige vlucht ook al zijn gezicht zien. Nu zet hij er nog wat bij. Het gaat om seconden maar men moet er bij staan. Één ronde draaien om het hok en men ziet zich tien of twintig prijzen verder terug. Harry zet een geweldige serie van 2, 3, 4, 15, en 16 neer in de top van het klassement. Dat is snel geschreven, maar maak ze maar eens, dan ziet iedereen hoe zwaar het is. Van zijn 24 gezette duiven staan er 21 op de uitslaglijst. Het is bijna niet te geloven.

Nu op weg naar Vijlen. Familie Lindelauf meld zich weer met plaats 5. Ze hebben hun plaats in de top tien klaargespeeld en nog wat meer. Dat wat zijn nog 17 prijzen van de 24 ingezette duiven, beslist niet slecht.

Nu weer op de weg terug naar Nijswiller. Hier mag familie Hendriks beslist niet afwezig zijn. ze komen erg goed uit de bus. Ook zij plaatsen een serie duiven van voren met 6, 7, 10, 13, 14, 17, 18 en 19. Rudi Carell noemt dit “aan de lopende band”. Ik denk dat zij blij zijn met deze uitslag.

Nu weer terug naar Vijlen voor Jan Deliège met plaats 8. Een vermelding in dit verslag daar kan iedereen echt tevreden mee zijn. er zijn slechts tien duiven die hiervoor in aanmerking komen. In een tijd van 49 seconden waren deze tien plekken vergeven.

Maar we moeten nog naar Landgraaf, regio Nieuwenhagen. Ikzelf woon hier en pak ook wat van deze cake. Ik ben erg blij met plaats 9. Deze plaats heb ik al meermaals bezet en dat is zeker geen slecht teken. Met mijn vermelding ben ik voor deze week weer klaar met de liefhebbers in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat anderen die nog niet genoemd zijn een voorste plaats kunnen bemachtigen. Het zal toch wat moeite kosten om daar te staan. We zullen het zien.

Tot dan. Manfred.