Hiermee een verslag over de derde vlucht jonge duiven. Op zaterdag 15 augustus 2020 waren de duiven om 10:30 los. Weer wat aan de late kant maar het is niet zo best weer, dat zorgt altijd voor latere lossingen. Of dit in het voordeel van de duiven is zal toch vraagtekens opwerpen. 68 deelnemers hadden 2178 bij elkaar gebracht. Dat is tegenover de eerste vlucht 14 dagen geleden een teruggang met 30%. Dit is vrij veel. Als je snel over het eerste blad van de lijst kijk denk je aan een concours van de ZOH en niet aan OZL. Zo blijft het op deze vlucht bij 4 liefhebbers voor dit verslag.

In Mechelen bij Remco en Jo Lonussen gaat weer net als vorige week de lamp branden. Voor deze overwinning weer een hartelijk applaus. Met deze overwinning beginnen ze een topuitslag. Het podium is met 1, 2, en 3 helemaal voor hun.  In de top 20 zitten met 11, 12, 16, 19, en 20 nog eens vijf duiven op hun naam. Ze hadden 74 duiven mee, waarvan er 54 op hun naam op de lijst stonden. Kan bijna niet beter. Goed bij de les blijven en wat is duivensport dan mooi!

Van Mechelen naar Vijlen. Hier zetten Jantje Deliège een goede handtekening op de lijst. Voor hem was er nu plaats 4. Maar ook hij zette in totaal 33 van de 65 duiven op de lijst. Dat kan zich beslist laten zien.

Familie Lindelauf, ook van hier, mag ook niet ontbreken in dat opzicht. Ze beginnen met plaats 5 en 14, en doen dan wat van hen verwacht wordt. ze waren met 53 duiven van start gegaan, en 33 daarvan kwamen met een prijs op de lijst. Zo ging de zon goed over hun hok schijnen.

Tussen de twee dorpen waar de eerste duiven waren aangekomen ligt nog een kleiner dorpje met de naam Nijswiller. Hier maakte familie Hendriks met 6, 7, 8, 9, en 10 de top tien tot aan de rand vol. Zo waren er plots binnen twee minuten geen plaatsen meer voor andere liefhebbers in de top tien. Ook de drie liefhebbers die voor familie Hendriks draaiden waren hen niet al te ver voor. Familie Hendriks zet verder nog  13, 15, 17 en 18 op de lijst. Met 36 prijzen van de 63 gezette duiven waren zij best vertegenwoordigd op de uitslaglijst.

Ik zou nog graag over anderen schrijven maar het papier en de inkt raken op, en de tien eerste prijzen zijn gespeeld. Zo snel verloopt deze week. Hopelijk zijn op de volgende vlucht meer liefhebbers erbij betrokken. Wij zullen het snel zien.

Tot volgende keer!

Manfred