Wij zijn weer bij het spel met jonge duiven. De weerssituatie maakte een vroege lossing onmogelijk. Om 11.30 uur was de lossing van de 1006 duiven. 53 deelnemers waren er nog over. Deze keer was Bocholtz aan de beurt. 2 Duiven uit deze plaats kwamen op plaats 1 en 2. Dat gebeurde niet bij een liefhebber maar toch bij een familie. Ik heb het over Paul en Rob Janssen. Dat is vader en zoon.

De overwinning ging naar vader Paul. Hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning. Paul was fondspeler tot vorig seizoen. Nu had hij gewone duiven en dan gelijk een overwinning. Prachtig. Daar moeten velen toch veel langer wachten. Ik denk dat Paul echt blij was met deze prestatie.

Zoon Rob is in het begin van het seizoen nog verhuisd naar Bocholtz. Nu staat hij weer eens met plaats 2 in de top. Dit had hij ook waar gemaakt in het fondgebeuren bij de eersten met omgewende duiven. Dat vindt ik echt geweldig wat Rob ons heeft laten zien.

We blijven in de gemeente Simpelveld en komen bij Jef Schnackers. Hij is altijd voor een top klassering  in staat met zijn duiven. Nu is het plaats 3. Deze gemeente was voor het podium verantwoordelijk.

Voor plaats 4 en 7 moeten we naar Epen waar de Combinatie Keijenberg het weer eens uitstekend doet. Met 36 duiven mee spelen ze 50 procent in de prijzen dat zijn dan 18 stuk. Dit kan zich beslist laten zien.

Van Epen naar Vijlen. Deze plaats moet ik bijna nooit vergeten. Nu was Jan Deliege weer eens aan de beurt. Ook hij bracht 2 duiven met 5 en 6 in dit verslag. Maar daarmee geeft hij zich niet tevreden. Met 23 duiven op de lijst van de 39 gezette doet hij het formidabel.

Wij maken een sprong van Vijlen naar Nijswiller. Jo en Florian Hendriks is weer present. Met 8, 9, 10 en 11 spelen ze zich echt in de kijkers met de jonge garde. Dat komt niet vanzelf.

Snel is men op 11 en dan is geen vermelding mogelijk. Na 11 komen nog vele mooie plaatsen, die worden allen niet genoemd. Doch velen ervan hebben het vaak nog geweldig gedaan. Ze worden helaas niet genoemd en blijven hopen op de volgende vluchten. Hoop doet leven en dat is goed zo. Dit weekend is al weer met 3 vluchten afgehandeld. Ik kom snel terug met nieuwe namen die ook eens genoemd willen worden. We zullen het zien.

Tot dan.

Manfred