Met Orleans wordt de reeks vroege jongen afgesloten. Het aantal gezette duiven is met 158 stuk toch iets frustrerends. Lorris 325 en Orleans 158 duiven. Qua deelnemers ook niet zo best van 24 naar 14. Dit is tot nu toe nog niet voorgekomen; zo’n sluitingsvlucht met de vroege jonge duiven. Ik denk toch dat na deze  niet makkelijke Lorris me bijna 2 uur concourstijd en nog eens 14 dagen wachten op dit Orleans velen zijn gestaakt met de jongen en anderen hebben veel minder duiven gezet. Zo komt dit resultaat bij elkaar. Om 9.45 uur was de lossing en de wind was niet in het voordeel van de duiven. Met 1117 meter per minuut kwam de winnende duif na 6 en een half uur in Voerendaal aan.

Dit plaatsje is mij nog bekend van Lorris en dus nu ook van Orleans. Daar heeft iemand geweldig gespeeld. Ik heb het over Leo Pluijmen. Dat waren 2 geweldige overwinningen. Dat is toch een applaus extra waard en nog hartelijk gefeliciteerd. Wie dit van te voren verwacht had die moet ik nog zien en horen. Dat brengt roem en eer in de duivenwereld. Bij de overwinning liet hij het niet alleen zitten. Hij scoorde een trio met de prijzen 1, 4 en 13. Totaal was Leo met 6 duiven op de lijst van 12 gezette.

Van Voerendaal naar Wittem. Hier was Harry Vanwersch weer eens bij de eersten van de lijst. Hij pakte op 2 de zilveren medaille. In deze regio voelt hij zich thuis. Heeft hij duiven mee moet men hem altijd in de gaten houden. Hij had 17 duiven in concours en 8 prijzen stonden op zijn naam. Dat kan zich laten zien.

Nu naar Eygelshoven. Daar wacht Philip Baadjou met zijn eerste melding op de bronzen plaats. Met 3, 6, 8 en 9 blijft hij een van de te kloppen melkers. 4 Duiven in de top 10 dat is altijd op zijn best. Deze drie melkers waren goed voor 24 prijzen. Bij een aantal van 40 prijzen scoorden dezen meer als de helft van de prijzen. Dat zegt toch alles over deze 3 duivenpieten.

Bij dit aantal prijzen sluit ik dit verslag  met plaats 5 af. Hiervoor zijn wij in Bocholtz bij combinatie Nix. Een vermelding naar dit geweld van tevoren geeft de familie Nix toch nog een bevrediging. Dat moet ook zo zijn als men tamelijk boven op de lijst staat.

Na 1 uur 15 wordt dit concours gesloten met prijs 40. Ik ben weer eens klaar met een vlucht. Er zullen nog 2 volgen in de natour. Tot dan.

Manfred