Voor mij is dit de laatste vlucht 2022 met een verslag. Het aantal duiven is met 200 gedaald, maar de deelnemers zijn bijna gelijk gebleven t.o.v.  Sens. Dat is al positief gedacht van veel deelnemers. Het weer in de ochtenduren was niet best om te lossen. Doch na een paar uur wachten worden de duiven om 10:30 gelost. De wind was niet echt mee, dus werd met een snelheid van zo’n 75 km/h gerekend. Deze snelheid is voor de kopduiven gedacht.

Om 16:12:44 kwam de winnende duif op de antenne van het elektronische systeem thuis. Hiervoor moeten we wederom in Vijlen zijn. Nee, niet bij de winnaar van vorige keer, maar de Familie Lindelauf was met de neus vooraan deze keer. Eerst een daverend applaus voor deze winnende duif. Een paar seconden later waren 1 en 2 perfect op de lijst. Weer een paar seconden later was al de derde duif van hun op plaats 5. Na deze vijfde duif waren het geen seconden maar minuten tot de volgende duif. In de top tien staan met plaats 8 erbij gelijk vier duiven van hen op de lijst. Dat is een prachtresultaat voor hun kopduiven. In totaal hadden ze 24 duiven ingemand en kwamen er 13  voor een prijs in aanmerking. Ik heb al eerder geschreven dat ik nog wat van hen verwacht, en hier was het dan zover ! Is het dus toch uitgekomen. Ik denk dat ze het geweldig hebben opgelost. Iets mag ik niet vergeten te schrijven; hun twee eerstgetekenden kwamen binnen vijf seconden van elkaar in omgekeerde volgorde thuis aan.

Voor het volgende hok blijf ik in Vijlen, en nu is Jan Deliege dan wel aan de beurt. Één seconden na plaats twee was hij aan de beurt met drie, en nog een seconde verder ook meteen met plaats 4. Als de duiven zo kort bij elkaar liggen is het bijna onmogelijk te zeggen wie in eerste instantie de overwinning heeft behaald. Als de kloktijden dan bekend zijn is de afstand bepalend voor dit soort gebeuren. Jan laat het niet bij deze twee duiven zitten, en even buiten de top pakt hij nog plaats 12. Kan het nog beter? In totaal kwamen 23 duiven met zijn naam op de lijst van de 46 ingezette duiven.

We verlaten Vijlen en Heerlen geeft aan dat hier de zesde duif was geconstateerd. Hiervoor was Martin Kollee verantwoordelijk. Bij hem was het niet zo’n gedonder als bij de eerste duiven. Met 20 duiven op de lijst was hij toch echt goed bezig. De duiven op deze vlucht hadden het niet makkelijk. De concourstijd liep bijna tegen het uur aan. Dan hadden onze duiven als ze thuis kwamen na zo’n zes uur vliegtijd flink wat energie verbruikt.

Er zijn nog wat prijzen in de top tien over. Hiervoor is Leo Pluijmen verantwoordelijk. Voerendaal roept, en Leo doet het op zijn best. De drie overgebleven duiven op plek 7, 9, en 10 zijn voor hem, en dat kan zich laten zien. Toch slaat hij iets later weer toe met plekken 13, 14, 21, en 22. Dat doet even de deur dicht. Bijna 7 duiven in de top twintig. Met 51 was hij naar de start gegaan, en 13 kwamen op het eerste blad van de uitslaglijst. 28 van hun sierden de lijst met zijn naam. Dat zijn alles geweldige resultaten die ik hier heb mogen opschrijven, van onze Leo uit Voerendaal.

Na vier hokken moet ik het verslag van deze vlucht al weer afsluiten. Dit was niet de eerste keer dat zo weinig liefhebbers de top tien hebben bereikt. Maar weinig liefhebbers in de top tien geeft meer tekst voor de scorende liefhebbers in de top tien. Ik hoop dat vele liefhebbers deze verslagen goed hebben gelezen en tevreden waren met wat er over hun in is gezegd.

Daarmee verblijf ik, uw verslaghebber voor het duivengebeuren 2022 in de OZL,

Manfred.