Montlucon is de 2e vlucht op de eendaagse fond. Het aantal duiven is met 967 stuks nog heel behoorlijk. 63 liefhebbers hebben dit aantal bij elkaar gebracht. De lossing was vrij laat om 10.15 uur. De wind was mee en zo arriveerde de eerste duif om 14.50 uur in Vijlen. Dat was vrij vlot en de snelheid van  de winnende duif was 2001 meter per minuut. Dat is omgerekend bijna 121 km per uur. Zo, nu snel naar de winnaar.

Jan Deliege had de duiven super op dreef. Dat heeft hij ons al diverse keren laten zien. Allereerst van harte gefeliciteerd met deze overwinning!  Met de plaatsen 1 en 8 was hij goed bij de les. Met 22 duiven in concours wist hij er 14 op de lijst te zetten. Dat vraagt naar meer voor de komende eendaagse fondvluchten, over 14 dagen weten we meer!

Van Vijlen even naar Nijswiller waar de combinatie Jo en Florian Hendriks weer eens present zijn. De winnende duif van Jan had  niet nog ’n tweede ronde om het hok moeten draaien, want dan was de overwinning voor de fam. Hendriks geweest. Tussen plek 1 en 2 zaten namelijk slechts luttele 9 seconden! Met plaats 2 en 7 kwamen ook zij goed uit de bus.

Voor de volgende 2 plaatsen moeten wij richting noorden, naar Landgraaf. Is snel vliegen gevraagd,  dan is de combinatie Albers & Zn. heel dikwijls echt present. Nu pakken zij met de plaatsen 3 en 4 twee heel mooie prijzen. Deze twee duiven werden ook nog eens in dezelfde minuut gedraaid als de winnende duif. Voor de 560 km die de duiven moesten afleggen is dit geweldig, 4 duiven binnen 1 minuut. Wat mij opvalt is het vaste voetringnummer van hun eerste duif. Deze komt mij heel bekend voor, meer wil ik er niet over schrijven!

Voor plaats nr. 5 moeten wij terug naar Vijlen en komen terecht bij de G. Lindelauf & Zn. Hun duif had een achterstand van 4 minuten. Het hele concours duurde iets meer dan ´n half uur. Deze combinatie had 3 duiven gezet en komt met 3 duiven op de uitslaglijst.

In Bocholtz arriveren wij bij de combinatie Wiertz-Pelzer, die beslag leggen op plaats 6. Af en toe plaatsen zij ´n duif in de top tien en dat geeft weer hoop voor de toekomst. Ze moeten proberen hun duiven iets meer naar voren te brengen en ik zal het dan op papier zetten.

In Kerkrade zijn we bij Leo Dautzenberg die plaats 9 bemachtigd. Zijn Harry-kolonie zit deze vlucht echt van voren! Met 9, 17 en 18 doet hij het uitstekend. Zijn 45 gezette duiven zijn goed voor 21 prijzen. Voor een eendaagse fond-vlucht is dit echt acceptabel.

Niet veel later komt Philip Baadjou uit Eijgelshoven aan de beurt. Bij hem moet ik wat meer prijzen bij de eersten vermelden. Hij zet met 10, 11,19,20 en 21 meteen 5 duiven in de top van het klassement. Dit alles gebeurt binnen ´n tijdsbestek van 2 minuten. In totaliteit scoort hij 33 prijzen van 66 gezette duiven. Dat is precies 50 %.

Ik ga nu sluiten terwijl de volgende vlucht weer aanstaande is. Dat gaat snel gebeuren. Het reisprogramma zit momenteel bijna ieder weekend vol met meerdere vluchten.

Tot kijk,

Manfred