Met Montlucon zijn de helft van de eendaagse fond vluchten al gespeeld. Wij zijn net begonnen en de helft is al klaar. Om 7:00 was de lossing en tussen 13:00 en 14:00 werden de eerste duiven verwacht. In totaal waren er 784 duiven in concours, van in totaal 57 deelnemers, ongeveer de helft van onze spelende leden. Dat kan zich nog laten zien. Met 1350,228 meter per minuut kwam de winnende duif thuis, in Vijlen. Vijlen begint een bekende plek te worden voor de duiven.

Dit maal viel de winnende duif  bij de familie Lindelauf. Van harte gefeliciteerd aan alle familieleden! De eendaagse fondvluchten dat is een domein van dit plaatsje. Met de overwinning alleen waren ze echter niet tevreden. Een prachtige serie van 5, 19 en 25 lieten zij volgen. Daarna gaat het feest nog even door met 8 prijzen uit 16 gezette duiven. Het kan niet stuk met deze twee.

Vóór de tijd van de winnende duif was in Vijlen al een duif geconstateerd. De afstand van dit hok was echter iets korter waardoor deze duif op plaats twee beland. Voor deze duif was Jan Deliege verantwoordelijk. De eerste eendaagse fondvlucht stond al op zijn naam, deze keer kwam zijn duif echter 11 seconden te laat. De feiten tellen in onze sport, en dus komt deze op de tweede plaats.

Nu een stuk verder en we zijn in Eygelshoven waar Philip Baadjou weer hard toesloeg. Hij volgt met een geweldige score van 3, 4, 13, 20, 22, en 24. Men kan moeilijk zeggen dat dit ook verwacht is met 76 duiven in concours, maar deze prijzen zijn zo snel nog niet gepakt; eerst maar eens doen, en dan praten, niet woorden maar daden. In totaal kwam Philip op 29 prijzen.

Vervolgens is Bocholtz dan aan de beurt. Hier spreekt Ramon Nijsten weer een woordje mee. Met 6 en 11 mag men toch ook over hem schrijven. Hij zit bijna vlucht na vlucht in de voorste rij bij het vergeven van de prijzen. Zo moet het en dan wordt over iemand gesproken.

Nu naar de volgende plaats en we zijn in Heyenrath; Kees Roelofsen meldt zich ook weer eens in de voorste rij. De prijzen 7 en 21 spreken klare taal voor hem. Af en toe een vermelding kan in onze hobby leuk zijn.

In Vaals is het de beurt aan P. Belleflame die de zon over zijn hok laat schijnen. Dit is een resultaat dat moed geeft voor wat nog volgt.

In Partij-Wittem geeft op deze vlucht A. Vanwersch de toon aan. Zij veroverde op deze niet makkelijke vlucht voor haar een droomresultaat op plaats 9. Zo kan het ook eens gebeuren.

Last but not least gaan wij de grens over naar Alsdorf. Hier woont Gerard Zillekens. Bij de vluchten boven de 500km moet met altijd rekening met hem houden. Hij is een sluwe vos en dat is goed zo.

Wij zijn nu klaar met dit weekend. Tot volgende week!

Manfred