Met deze vlucht zijn we de nareis gestart. Nu komen nieuwe gezichten bij de eersten van dit concours. Alle liefhebbers moeten met een nieuwe ploeg komen, aangezien de reis met de jonge duiven nog volop in gang is, en deze dus niet beschikbaar zijn. De fondspelers pakken deze vluchten om hun jonge duiven af te richten en spelen niet op prijs, wat de echte spelers van deze vluchten toch niet graag zien. Hoe dan ook, ze willen het zo en niet anders. Gisteren nog een traag verloop van de vlucht, nu gaat het enkel seconden duren. Binnen 73 seconden zijn de tien plaatsen van de top tien vergeven.

De winnaar komt uit Vijlen. Hier doet familie Lindelauf dat wat van hen gevraagd wordt. Ze pakken weer een overwinning. Hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat. Ze blijven weer eens goed starten. Wat gaat volgen dat moeten ze nog afwachten.

Even de heuvel op en we zijn in Bocholtz. Ramon Nijsten geeft weer eens zijn kunnen met vroege prijsduiven aan. Daar stond hij dit seizoen al vaker. Nu is het plaats 2. Als ik vaker schrijf dan is zijn seizoen echt goed verlopen en voor herhaling vatbaar.

Op plaats 3 maakt Leo Dautzenberg uit Kerkrade de zak dicht. Dat wil zeggen dat de plaatsen 3 tot en met 10 een buit zijn van dit hok. Hij heeft zich voor 1000% op deze vluchten voorbereid en het tot nu toe ook waargemaakt. 64 prijzen van de 112 ingekorfde duiven op de lijst gezet.

Met 3 deelnemers wil ik niet eindigen. Voor deze keer maak ik een uitzondering met de top 20.

Hiervoor blijven we in Kerkrade. Leon Overeem schrijft met grote letters zijn uitslag. De prijzen 11, 12, 15, 17, en 18 dragen zijn handtekening. Dan wil ik nog zeggen dat na de top tien nog mooie resultaten kunnen worden gescoord. Zijn prijspercentage ligt iets boven 50%. Dat kan zich laten zien.

Ik ga weer terug naar Party-Wittem. Hier geeft Harry Vanwersch echt een verrassing af. Hij start met de prijzen 13, 16, 19, 20, 21, 25 en 26. Aansluitend maakt hij in totaal 20 prijzen met 24 duiven in de mand. Deze laatste tien duiven waren binnen 12 seconden in de module. Hiermee is de top 20 ook gespeeld.

Met 5 liefhebbers is de top twintig van deze week rond. Tot dan!

Manfred.