Een nieuwe start met de jonge duiven is ook al weer verleden tijd. Een nieuw record heeft plaats gevonden, en wel het aantal gezette duiven. Voor het eerst zijn wij boven 3000 duiven met een totaal van 3216 duiven uitgekomen. Dit komt niet door meer deelnemers want dit waren maar 84 duivenpieten. Wij hadden al vluchten met ouden daar waren meer dan dit aantal. De toename komt daardoor dat dit jaar veel duiven zijn gekweekt of dat in het voorveld minder duiven zijn weg gebleven. Het komt vreugde op door dit incident. Hoe lang dat blijft zal een verrassing blijven. Goed was ook dat de wind en de weersituatie meeviel.

De winnende duif kwam met een snelheid van 1610,418 meter per minuut aan. Voor dit te vieren moeten we naar Heerlen. Hier heeft Jack Misere even de neus voren. Een overwinning op een nieuwe start blijft lang in de koppen van de liefhebbers hangen. Op dat korte werk is Jack een gevaarlijk specialist met zijn duiven. Hij speelt niet lang door en moet het dan van deze soort vluchten hebben. Jack het is je gegund en de klok heeft het uitgewezen.

Voor plaats 2 moeten we naar Landgraaf en hier gaan we een ronde met de duivenhokken bezoeken. Beginnen we bij mij zelf. Ook mijn start kon niet beter zijn. Ik begin met de prijzen 2 en 3. Dat geef me echt een stoot in de goede richting. Gezet had ik 36 duiven en op de lijst kwamen 26 stuk. Dat is een prijspercentage van 75%. Dat is denk ik op deze vlucht niet meer te toppen.

Op de rondreis gaan we verder naar G. Wissenburg. Hij valt net naast het podium maar doet het op deze vlucht ook op zijn best. Hij had 51 duiven in concours en wist 28 daarvan op de lijst te zetten. Günther, die start is meer dan gelukt. Blijf bij de les en ga rustig zo verder. We zullen het op de volgende vlucht zien.

Nu is John Zinken aan de beurt. Ook hij heeft een geweldige start met zijn jonge garde. Hij klokt een mooie serie met 5, 14, 15 en 16. Daar laat hij het niet bij. Met 40 duiven mee komt hij op 26 prijsduiven. Dat is wat van 70% aan prijzen.

Met de volgende liefhebbers gaan we deze rondreis in Landgraaf beëindigen. We zijn bij familie Albers. Zij klokken gelijk 3 in de top tien met 6, 7 en 8. Verder doen zij het niet slecht. Van de 57 duiven komen 32 op de uitslaglijst. Dat geeft animo voor het verdere spel.

Nu moeten we een paar kilometer korter gaan en Voerendaal is aan de beurt. Leo Pluijmen meld zich weer in de voorste rij met plaats 9. Verder klokt hij aan de lopende band. Hi had maar 22 duiven ingemand en gaat met 17 prijzen naar huis. Ik moet me verbeteren en dat zijn 76 procent prijsduiven. Zo kan het gaan.

Op het laatst pakt Philip Baadjou nog de sprong in de top tien. Gaat bij hem een duif vallen zijn snel een paar erbij . Zo ook nu met 10, 11, 13, 17 en 18. Laten we het erbij. Van de 129 – ja u leest het goed – komen 56 voor prijs in aanmerking. Dat wordt bijna verwacht. Zo is het en niet anders.

Tot de volgende vlucht blijf ik uw

Manfred.