Op maandag 19 augustus 2019 werden de duiven om 09.15 uur gelost. Ja het is maandag en niet zaterdag of zondag. Zo ver zijn we al. Het aantal duiven is weer om 25 procent gedaald en bij de liefhebbers waren het er 5 minder. De wind was in het voordeel van de duiven waardoor de winnende duif met een snelheid van 1712 meter per minuut thuis kwam. Dat is omgerekend 103 kilometer per uur. Waar moeten we zijn ?

In Vijlen bij familie Lindelauf. Hartelijk gefeliciteerd met de zoveelste overwinning. Het was een heel normale vlucht. Dat ziet men aan de concourstijd van 12 minuten voor de 109 prijzen. Met de plaatsen 1 en 2 starten ze in deze concours. Ze brengen 25 van de 31 gezette duiven in de prijzen. Dat is absoluut spitse. Hun percentage van 80 procent is niet meer te toppen.

Voor plaats 3 zijn we iets zuidelijker in Epen. Hier spreekt de combinatie Keyenberg weer een woordje mee bij het vergeven van de kopprijzen. Met 3 en 10 ook 2 duiven in dit verslag. 1 minuut na hun 2e duif scoren ze nog 15 en 17. Dat geeft echt hoop voor de volgende vlucht.

Van zuid naar noord en we zijn in Eygelshoven. Hier is Philip Baadjou bij de les met zijn duiven. Ook hij scoort met 4, 6 en 12 een geweldige serie van 3. Hij is bijna niet weg te denken als de prijzen in deze regio verdeeld worden. Daar speelt de kwaliteit van de duiven en ook van de liefhebber een grote rol.

Wij verlaten dit plaatsje en komen in Nijswiller terecht. Jo en Florian Hendriks willen ook even een woordje meespreken in de top tien. Ze doen ook wat de voorgangers gedaan hebben. Ze leggen beslag op de plaatsen 5 en 9. Hiermee liggen ze ook goed in de race. Ze komen op totaal 14 prijzen van de 26 gezette duiven. Iets meer dan 50 procent prijspercentage.

4 Liefhebbers staan al met hun duiven in dit verslag. Er zijn nog 2 vrije plaatsen voor de rest van de liefhebbers over. G. Langen uit Welten doet het tot nu toe echt niet slecht. Zijn 7e plaats valt niet zo maar uit de lucht. Met hem moet altijd voor een kopprijs gerekend worden. Dat heeft hij ons al laten zien op de voorgaande vluchten.

Is snel vliegen gevraagd, moet men altijd Jef Schnackers in de gaten houden. Met de plaatsen 8 en 17 doet hij dat wat van hem verwacht wordt. Scoren bij de eersten.

Ik ga sluiten en kom snel weer terug.

Manfred