Dit is nu al de vierde vlucht van dit seizoen. Vroeger waren wij met de vierde vlucht in Rethel op 200km. Nu zijn wij al op 340km. Dat heeft te doen met de start van het seizoen. Dit gebeurde nu op het voorlaatste weekend van april, terwijl wij vroeger einde maart startten. De start van de eendaagse fondvluchten is op einde mei gelijk gebleven en dat geeft ons minder ruimte voor ons spel.

Dit weekend vloog de winnende duif 1418.748 m/min. Bij deze snelheid is de wind altijd mee. Dat zijn omgerekend 85km/h. In ons samenspel waren 2362 duiven in concours. Het aantal deelnemers is al met 10% gedaald naar 114 stuks. Men kan zeggen dat het concours met 26 minuten toch niet zo snel verlopen is doch de top tien is met 90 seconden toch vrij snel verlopen, en daarna volgt enkel nog secondenwerk. Iedere twee seconden wordt op deze vlucht een duif geconstateerd.

Deze keer starten wij in Heerlen, in stadsdeel Beersdal. Daar woont één van de nieuwe toetreders van ons spel, Martin Kollee. Hij schrijft deze vlucht met dikke letters op zijn naam. Zijn prestatie van zijn 49 gezette duiven hoort zich bestens aan met 1, 2, en 14 bij de allerbesten. Allereerst van harte gefeliciteerd met dit prachtstuk. En dat is zeker ook nog een groot applaus waard. In totaliteit kwam zijn naam 38 keer op de lijst te staan. Met 46 duiven in concours is dit een prijspercentage van 77%. Men kan zich bijna afvragen of het nog wel beter kan.

Voor de volgende liefhebber op plaats 3 moeten wij naar Duitsland, naar Utterath, een niet te groot dorpje. Onze Pedro Huntjens is van Brunssum hierheen verhuisd maar heeft ons Nederlandse spel niet verlaten. Als men goeie duiven heeft kan men wonen waar men wil om prestaties te leveren. Pedro blijft bij ons spel al is de afstand naar het lokaal wat langer.

Nu een grote sprong naar Nijswiller. Hier spreekt familie Hendriks weer een woordje mee. Als echte winnaars hebben zijn met 4, 6, en 16 weer 3 duiven aan de top van het klassement. Hun prijspercentage ligt bij 85% met 10 prijzen op 12 gezette duiven.

Nu weer iets verder en we zijn in Landgraaf, in Ubach over Worms. Hier aan de Esdoornstraat doet J.P. Zinken tot nu toe goede zaken. Ik denk dat ik hem nog vaak in de verslagen moet noemen als hij zo verder gaat, met zijn vijfde plek op deze vlucht. Dat zegt toch veel over zijn spel van dit seizoen.

Van hier naar Kerkrade is maar een korte sprong en we komen terecht bij Leon Dautzenberg. Hij legt beslag op plekken 7 en 18, en dat geeft goede hoop voor de toekomst. Het kan altijd beter maar het blijft toch baas boven baas als men de uitslaglijst bekijkt. Dat is ook in de toekomst zo.

Twee hokken resteren ons voor deze reportage. Allereerst Familie Lindelauf in Vijlen. Met 8 en 9 doen ze weer goede zaken met twee duiven in de top tien. Zij laten verder nog met 22 en 24 twee van hun favorieten volgen. Word hun naam genoemd, dan gaat het vaak over meerdere duiven met plekken in de top van het klassement.

Voor de laatste top tien plek moeten wij terug naar Eygelshoven voor philip Baadjou. Hij doet wat van hem gevraagd wordt, met 10, 19, 21, 26, en 30 gelijk vijf duiven in de top 30. Dat ziet er bij hem dikwijls zo uit, alsof het heel normaal is. Ik denk toch dat hij echt blij is als zijn duiven dit presteren. Maar één keer niet opgepast en er kan al snel mindering optreden. Iedereen vraagt zich dan af hoe het kan. Philip heeft korte tijd geleden zijn echtgenote verloren, en dan kan veel en snel wat veranderen wat gepland was. We hopen dat zijn duiven van alles verschoond blijven wat slecht voor hen is. Blijf doorgaan Philip, het is je gegund.

Tot de volgende vlucht,

Manfred.