Op zaterdag 11 mei was het weer niet zo best om te komen tot een goede lossing. De vlucht werd daarom verschoven naar zondag 12 mei en de lossing gebeurde om 8.00 uur. De wind was niet in het voordeel van de duiven waardoor de winnende duif iets meer dan 4,5 uur nodig had om de thuishaven te bereiken.. Voor een afstand van 327 km betekent dit een snelheid van 1188 meter per minuut.  Het verloop van het concours van 2281 duiven was met 25 minuten bij deze snelheid normaal te noemen. Op deze vlucht hadden 112 deelnemers dit aantal duiven ingemand. Ik vind het goed dat de lossingsverantwoordelijken dit zo hebben gedaan.

Deze keer starten wij de top tien helemaal in het zuiden van onze provincie en wel in Epen bij de combinatie M Keijenberg & Zn. Op de vorige vlucht waren ze maar nipt geklopt, maar nu hebben ze echt toegeslagen! Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie overwinning.  Hun favoriet voor deze vlucht was natuurlijk de eerst getekende en die heeft het ook waar gemaakt! Deze prestatie is natuurlijk een extra applaus waard.

Als ik zo op de uitslaglijst de top tien bekijk, zie ik nog 8 liefhebbers staan tot plaats 9. Geen liefhebber heeft dus echt toegeslagen in de top tien. Voor plaats 2 gaan we naar Leon Overeem in Kerkrade. Naast de tweede plek pakt hij nog 12 prijzen van de 23 gezette duiven. Echt niet slecht als 50% van de duiven in de prijzen valt.

Het podium wordt met positie 3 gecompleteerd door Leo Pluimen uit Voerendaal. In ons district 7 hebben wij 3 samenspelen en Leo is de koploper in het derde samenspel. De eerste 3 duiven waren allemaal getekende duiven. Dat geeft aan dat de besten aan de kop zaten.

Vervolgens gaan we naar Philip Baadjou in Eijgelshoven. Hij speelt een mooie serie in de top twintig met de plaatsen 4, 10, 11, 17, 18 en 20. In totaal maakt hij 61 prijzen van de 88 gezette duiven en dat is binnen 3 minuten gebeurd! Doe het maar eens na!

Op deze  vlucht gaan wij wisselend van noord naar zuid en omgekeerd. Nu is Vaals aan de beurt waar J. Merx junior de 5e plaats weet te bemachtigen. Dat is niet zijn eerste vermelding. Iedere vlucht moeten wij met hem rekening houden. Ook hij speelt 13 van de 21 gezette duiven in de prijzen.

In Landgraaf wacht John Zinken met plaats 6 op een vermelding. Houdt hem in de gaten want hij is altijd goed voor een verrassing!

Nu naar Heerlen naast de Sligro. Hier zijn we bij de combinatie G. Everts & Zn. Deze keer zijn ze goed voor plaats 7.

Patrick Elsbergen uit Landgraaf schuift langzaam naar voren en is nu de top tien binnen gedrongen op plaats 8. Patrick, probeer dit in de toekomst te handhaven.

Nu nog ’n keer naar het zuiden naar Kees Roelofsen in Heijenrath. Kees is een liefhebber die graag met veel duiven speelt. Nu pakt hij plaats 9. Afwachten wat de toekomst gaat brengen. Wij zullen het snel zien.

Tot de volgende week,

Manfred.