Dit seizoen waren er drie vluchten onder de 300km als trainingsvlucht. Momenteel zijn wij met de 3e midfondvlucht bezig. Het aantal deelnemers is al zo’n 25 procent gedaald en het aantal duiven is nu al 50% gezakt naar 1054 duiven. Dit zijn de feiten en de feiten spreken klare taal. Voor deze situatie zijn natuurlijk oorzaken. Hierover moet ook eens geschreven worden. Maar nu wordt het tijd om Melun te bekijken.

Met 1339,893 meter per minuut, omgerekend zo’n 80 km/h.,  werd de winnende duif afgevlagd. Deze duif kwam dit keer uit Voerendaal, uit het hok van Harry Leenders, die deze keer goede zaken doet met plek 1 en 2. Een geweldige prestatie natuurlijk die applaus verdient. Van harte gefeliciteerd met deze uitslag! We zijn echter nog niet van hem af, met zijn 14 duiven in dit concours laat hij de concurrentie toch te kijk staan. Hij zet hier toch maar even plek 1, 2, 12 en 14 neer. In totaal heeft hij 8 duiven op de lijst staan.

Voor plek 2 blijft het oord van herkomst met een “V” beginnen, al is het dit keer Vaals. Hier doet J. Merx jr. het uitstekend. Ook zijn lijst is bijna niet te toppen. Ten eerste krijgt hij met plaats 3 en 4 al flink lof bij de prijzen, waarna ook plek 9, 10 en 11 volgen. 5 duiven in de absolute top, waarvan 4 in de top 10. Absoluut ‘Spitze’. Wat deze twee hokken aan ons hebben voorgeschoteld mag gezien worden en vraagt naar meer! In totaal haalde dit hok uit Vaals 12 prijzen op 20 duiven.

Voor plaats 5 moeten we noordelijker, en belanden we in Eygelshoven. Zoals jullie misschien al kunnen raden kloppen we aan bij Philip Baadjou. Ook hij leert ons weer eens in het duiven draaien, met plek 5, 14, 15, 1, 18 en 20. Van de 77 duiven die hij mee had belandden er 41 in de uitslag. Eerst nadoen en dan hierover spreken. Het is beslist niet makkelijk met zo’n groot aantal duiven te spelen, maar hij laat het ons toch weer even zien.

Voor de 6e en 7e plek zijn wij terug in een plaats die met een “V” begint, Vijlen dit keer, bij de familie Lindelauf. Ook zij laten deze vlucht weer wat moois zien. Zij brachten 9 duiven in het concours. Op plek 22 hebben ze al 4 stuks die in de prijzen vallen. Aan het einde staan alle gezette duiven op de lijst. Daar mogen ze ook trots op zijn!

Met plaats 8 komen wij alweer bij het laatste hok van deze rapportage. Van Vijlen naar Lemiers, bij de gebroeders Lumeij. Ook zij doen weer eens goede zaken met hun duiven.

In totaal vertegenwoordigen 5 hokken de top tien van deze vlucht. De concourstijd van deze tien duiven is tweeënhalve minuut. In totaal waren alle prijzen in een kwartier verdeeld, een snel en goed verloop dus!

Volgende week horen jullie weer van mij. Tot dan!

Manfred.