Wij beginnen vandaag met de eerste midfondvlucht  voor de jonge duiven. Vanaf nu krijgen de jonge duiven 2 dagen mand. Dat is heel wat anders dan wat voorheen het geval was. De jonge duiven leren nu iedere vlucht weer nieuwe dingen. Wanneer dat niet gebeurd komen volgend seizoen 2020 de moeilijkheden op de eerste vluchten. Verliezen zijn dan ingecalculeerd, maar leuk is het natuurlijk niet. De lossing vond plaats om 7.30 uur en doordat de wind vandaag sterk mee  is, worden de duiven snel thuis verwacht.

Om 10.17 uur arriveert de winnende duif in Lemiers bij de gebr. Lumeij. Van harte gefeliciteerd met dit meesterwerk! Dat is niet hun eerste overwinning. Ze hebben het spelen met duiven beslist niet verleerd en doen nu echt goede zaken. Zo moet het na een terugslag, snel weer terugkomen op het oude niveau.

Een klein sprongetje en we zijn weer eens in Vijlen. Daar doet de Sjir en Piet Lindelauf wat van hun verwacht wordt. De mogelijkheden zijn bij hun altijd groot. Deze vlucht beginnen zij met het zilver en meestal is dat niet hun laatste duif. Ze scoren een prachtige serie met de plaatsen 2, 4 en 5. Daarna draaien zij tot aan plaats 27 nog eens 5 duiven op de plaatsen 19, 21, 23, 24 en 27. Dat mag best eens extra vermeld worden buiten de top tien.

De volgende liefhebber op het podium zit iets hoger in ons samenspel. Daarvoor moeten wij naar Eijgelshoven waar Philip Baadjou de duiven goed op dreef heeft. De plaatsen 3 en 7 zijn voor hem weggelegd. Hij is altijd in staat om deze posities te bereiken, dat is niks nieuws voor zijn spel. Voor hem telt: veel duiven brengen om daarmee veel prijzen te vergaren.

Nu weer terug naar Vijlen. Daar geeft Jan Deliege zijn visitekaartje af. Hij begint met de plaatsen 6 en 12. Dat betekent weer een aansporing voor hetgeen nog komen gaat bij de volgende vluchten.  Hij moet het doen en als dat lukt kan ik hem weer vermelden in mijn verslagen.

Nu is Bocholtz weer eens aan de beurt. Het lukt Leo Grooten om af en toe eens een duif in de top te plaatsen. Nu is plaats 8 zijn eerste score. Leo, als je nu bij de les blijft zal dat beslist zijn vruchten af werpen.

Nu nog naar Nijswiller waar combinatie Hendriks en Zn. de twee laatste prijzen van de top 10 (plek 9 en 10) pakt. Ik denk dat zij heel tevreden zijn met deze klassering.

In concours waren 551 duiven, die ingemand waren door 32 deelnemers. Daarmee kan men zich laten zien. Vroeger was dat anders. Wij schrijven nu 2019 en niet 2010. Toen was de weersituatie veel duivenvriendelijker, waardoor vele liefhebbers duiven bleven brengen naar de inzetlokalen. Vergeleken met tegenwoordig is dat de omgekeerde wereld. Nu stoppen de duivenliefhebbers om nog duiven over te houden voor het komend seizoen 2020. Met recht doen ze dat. Iedereen moet dat zelf beslissen. Op dit ogenblik zijn de duiven belangrijker dan de prijs op de lijst. Wij zullen zien hoe dit verder verloopt.

Tot dan,

Manfred.