Het is zaterdag 16 juli 2022 en we zijn met het Jongenprogramma gestart. Het warme weer heeft voor veel van ons parten gespeeld, en zo zijn we met Marche begonnen. Dat ligt voor ons spel tussen de 75 en 95 kilometer. Dat is vrij dichtbij, waar we normaal boven de 100km spelen, maar met dit weer zijn we voor een iets kortere vlucht gegaan om het spel mee te beginnen. Dat is voor alle deelnemers gelijk en niemand heeft nadelen. In totaal waren 3033 duiven in concours, en dat geeft een aantal van 1011 prijzen. Binnen 17 minuten was de laatste prijs een feit. 94 deelnemers brachten dit aantal bij elkaar.   Om 10:15 waren de duiven los en om 11:09:53 was de winnende duif binnen.

Dit gebeurde in Nijswiller bij Familie Hendriks. Zij hadden deze vlucht twee kanjers van duiven voor een dubbele overwinning. Met de plaatsen 1,2 en 7 zijn zij met 3 duiven vertegenwoordigd in de Top 10. Ten eerste van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Zo’n goede start met de jonge garde dat geeft geweldige hoop voor wat ze nog moeten afleggen tot midden september. Maar dat is nog ver en geeft bij velen nog enige hoofdpijn. Laat ons week na week rustig met onze jonge duiven verder gaan. Ik hoop nu al op weinig verliezen en geen zware vluchten.

Van hieruit een sprong naar Vijlen. Familie Lindelauf zit de twee winnende duiven vlak op de hielen. Dat zijn maar een paar seconden geweest. Ook in Vijlen wordt een prachtig trio met 3, 6, en 24 op de lijst gezet. Verwacht hadden we dit, maar zij hebben het klaargespeeld. Een nieuwe start kan ook andere resultaten brengen. Het moet niet altijd dezelfde zijn.

Voor rang vier wacht ons iemand in Kerkrade. Hier geeft Henk Vluggen een mooi visitekaartje af. Alle duiven van de top tien zijn binnen 41 seconden geconstateerd. Dat was vrij snel voor een top tien. Henk is met 45 duiven naar het inzetlokaal gekomen en 21 van hen zetten zijn naam op de uitslaglijst. Dit resultaat geeft een  blijheid aan de duivenpiet.

We moeten verder, en zijn in Schaesberg, gemeente Landgraaf. Hier doet een liefhebber het echt goed met zijn 13 jonge duiven. Binnen een kwartier zaten elf duiven op het hok, dat waren ook elf prijzen. Deze percentages zijn we tot nu toe, met 85%, nog niet tegengekomen. Nu plaats zes en wat gaat nog gebeuren. Van alles kan. We verlaten Loui Senden en we zijn met een kattensprong bij Philip Baadjou.

Philip is altijd een liefhebber die veel duiven naar het inzetlokaal brengt. Nu waren het er 84. Vijf duiven van dit aantal zetten een mooie serie met zijn naam op de uitslaglijst. Dit waren 8, 13, 14, 15, en 17. Kan men zeggen, start goed, alles goed? Ik denk dat dit nog iets te vroeg is. Snel gebeuren negatieve dingen en wordt het wat minder. Wij hopen het niet. In totaal zet Philip 40 duiven op de uitslaglijst. Eerst nadoen, en dan hierover spreken.

Nu naar Mechelen voor de twee laatste top tien hokken. Eerst een nieuwe combinatie met Lahaye-Janssen voorstellen. Ook deze twee brachten met 9 en 16 twee duiven in de top van het klassement. Voor een nieuwe combinatie laten ze gelijk hun naam zien in de top van het klassement. Ik denk dat ze echt goed aangekomen zijn met dit resultaat.

Het tweede nieuwe duo van Mechelen, Lonussen-Vanwersch, is ook goed gestart op deze vlucht. De getallen 10, 11, 12, en 21 spreken boekdelen over hun spel. Met 80 duiven mee waren 38 met hun naam op de uitslaglijst.

Ik denk dat ik het beste met deze liefhebber kan sluiten, en snel weer terug kan komen. Meerdere vluchten in een weekend zorgen ook voor meerdere verslagen. Ik moet nog een paar woorden over houden voor de volgende successen.

Tot dan,

Manfred.