De kilometers zijn al boven de 400 gestegen voor de midfond en blijven ook de komende vluchten boven de 400 kilometer staan. Het aantal duiven is met 1668 vrij hoog. Dit heeft voor de vlucht een reden. De vlucht Limoges werd wegens slecht weer afgelast. Zo hebben fondspelers hun duiven voor deze vlucht ingemandt in plaats van Limoges. Het aantal liefhebbers is naar 108 geklommen. Het prijzengetal ligt met 556 aan de hoge kant. De Konvooi ging om 8:35 de lucht in. Vijfenhalf uur later worden de eerste duiven verwacht. Zo kwam het ook. Met een snelheid van 1258.586 m/min vloog de winnende duif op de antenne van het elektronisch systeem.

Hiervoor moeten wij naar Nijswiller, maar niet waar je als eerste denkt. Wij zijn een paar meter verder bij de familie Prumpeler. Normaal is hun favoriete spel de fond. Toch hebben ze Limoges vervangen met Lorris. Voor deze prestatie tegen het geweld van midfondduiven een overwinning boeken, dat zegt nogal wat. Ze hadden zestien duiven gezet en met zeven hiervan staan ze op de lijst. Daar zit kwaliteit op het hok dat ze zoiets klaarspelen. Ik hoop dat het bij de fondvluchten ook zo goed gaat. hoop doet leven in de brouwerij.

Nu reizen we wat af richting Gulpen. Kort daarvoor ligt Wittem, waar niemand minder dan Harry Vanwersch thuis is. Het was een klein beetje stil geworden rondom hem, maar nu laat hij de concurrentie weer iets zien. Zijn start voor deze vlucht was echt op zijn best. Met 2, 17 en 20 gelijk drie duiven van de 37 gezette duiven in de bovenste rij. In totaal kwamen 21 stuks op de uitslaglijst. Wij hopen dat het zo verder gaat, het is je gegund, maar cadeau krijg je niets, je moet er hard voor werken.

Nu wat verder naar boven naar Eygelshoven, bij Philip Baadjou. Hij is van de wat verder liggende hokken de enigste die een vermelding krijgt, en wat voor één! Zijn start is gelijk twee duiven met de plaatsen 3 en 7 vermeld in dit verslag. Snel gaat hij verder met de volgende duiven, acht stuks op het eerste blad van de lijst. In totaal 30 prijzen van de 53 duiven in concours.

Nu weer terug naar de rijksweg en richting Vaals. Kort daarvoor ligt Lemiers. Hier zijn de gebroeders Lumeij actief. Met 4 en 8 starten zij ook gelijk met twee duiven in de top tien. Dan zetten ze op deze vlucht er nog iets bovenop. Dat zijn acht duiven van de 23 op het eerste blad van de uitslaglijst. Bij deze lastige vlucht is dat echt sterk. Dat zijn op het eind van de lijst veertien prijsduiven.

Nu een stukje terug en we bezoeken in Vijlen nog eens familie Lindelauf. Ook zij willen niet achter staan en pakken met de eerste twee duiven de plaatsen 5 en 10. Het was geen makkelijke vlucht, dat zegt de concourstijd van deze vlucht al, met precies 1 uur. 9 van de 20 pakken bij de familie Lindelauf de prijzen. Ik denk dat ze met dit resultaat echt tevreden moeten zijn.

Nu naar de kortste afstand van ons spel. Daarvoor zijn we in Heijenrath. Hier is Kees Roelofsen altijd present met een Kolonie van 50 duiven. Zijn startnummer is deze keer plaats 6, en 26 prijzen staan op zijn naam. Dat geeft nog eens hoop voor uitstaande vluchten. Makkelijk zullen deze niet worden, de kilometers liggen tegen de 500 per vlucht.

Er is nog plaats voor één liefhebber in de top tien. Deze zit in Voerendaal. Hier doet Leo Pluijmen echt zijn best met minder dan twee handen vol duiven. Hij start met plaats 9. Met negen duiven is hij echt blij met wat hij ons laat zien, en scoort zes duiven in de prijzen. Hij krijgt ze niet cadeau van de concurrentie. De duif moet echt haar best doen. Snel sta je op de achterste plaatsen op de prijslijst. Leo laat vlucht na vlucht niets aanbranden. Hij is een melker die scoort vlucht op vlucht nèt binnen of nèt buiten de top tien. Wie kan dit nou zeggen. We zullen op hem letten of dit zo verder gaat.

Tot dan, Manfred