Op Zaterdag 31 augustus kwamen ook de vroege jongen vanaf Lorris. Het weer was goed maar de temperatuur lag wat aan de hoge kant. Om 8.30 uur waren de 325 duiven van ons spel gelost. Totaal hebben we nog 24 deelnemers. Deze getallen zijn niet zo best voor de duivensport, maar wat is dat is. Wij hadden allen meer verwacht doch de realiteit is wat droevig. Toch heeft deze vlucht ook een winnaar, en deze zit in Voerendaal.

Leo Pluijmen was hier geweldig met zijn duiven bezig. Binnen 1 minuut had hij met plek 1 en 2 gelijk 2 duiven thuis. Dit is op deze niet makkelijke vlucht fantastisch. Met 18 duiven mee zette hij 9 op de lijst. Dat kan zich echt laten zien.  Van hieruit hartelijk gefeliciteerd.

Ook liefhebber nummer 2 was goed met het duiven klokken. Wij zijn in Epen bij Marc en Ramon  Keijenberg. Komt hun eerste dan zit korte tijd later ook al de volgende in de klok. Hun serie van 3 kopduiven met 3, 11 en 14 ziet weer eens prachtig uit. Met hun moet men altijd rekenen.

Snel naar Vijlen. Familie Lindelauf schrijft met 4 en 5 weer eens 2 duiven in de top tien. Daar voelen ze zich thuis in deze regio. Vlucht na vlucht moet met hun gerekend worden. Dat is een feit en niet gewoon wat geschreven.

Iets noordelijker en wij zijn in Eijgelshoven. Philip Baadjou zet weer een mooie serie van 3 op de uitslaglijst. De scores zijn 6, 16 en 18.

Toch zit Heinz Roland hem goed op de hielen. Met plaats 7 in Eygelshoven. Heinz blijft vlucht na vlucht zijn 5 duiven zetten die hij nog heeft. Toch moet ik hem met zijn 88 jaar goed in de kijkers zetten. Wie zal dit nadoen. Hij heeft geen hulp, doet alles alleen met zijn duiven. Geweldig.

Ik was hem bijna vergeten, doch ik moet naar Vijlen voor Jan Deliege op plaats 8. Ook dat is niet slecht voor zijn doen. Plaats 8 en 19 geeft weer frisse moed.

Met deze naam ben ik de laatste vlucht geëindigd en nu moet ik het weer doen. Hiervoor snel naar Welten bij G. Langen. Zijn serie van 3 maakt even de deur dicht. Met de plaatsen 9, 10 en 15 doet hij het weer geweldig. Blijf bij de les er komt nog een vlucht van dit kaliber.

Ik moet nog de concourstijd aangeven. Dat is bijna 2 uur !

Tot dan.

Manfred