Op de laatste vluchten ligt het aantal ingemande duiven bijna altijd rond de 800. Dat komt doordat er liefhebbers zijn die niet op de midfondvluchten  zetten en daardoor op de eendaagse fond goed voor de dag willen komen en dat kost dus duiven voor de midfond. Er werden 857 ingemand door 57 liefhebbers. Over deze vlucht zal nog lang na gepraat worden.

De oude duiven waren om 7 uur gelost en de verwachting was dat de aankomst tussen half twaalf en twaalf uur zou liggen. De duiven waren echter veel sneller dan verwacht. Ik was nog bezig met de duivinnen voor de weduwnaars en de slagen van de jonge duiven stonden nog open omdat nog niet alle jongen thuis waren. Ik had daardoor een geluk bij een ongeluk. De eerste duif arriveerde al om 10.57 uur en ging naar binnen op de openstaande slag van de jongen. Zo kan het dus ook! Deze duif had een snelheid van 1777 meter per minuut. Dat was een overwinning met 5 minuten voorsprong. Een dergelijke voorsprong komt op deze vluchten zo snel niet meer voor. De overige 9 duiven van de top tien waren vervolgens binnen 2 minuten in de module.

Het hok van nummer 2 ligt in mijn gezichtsveld in Ubach over Worms. Ik bedoel hiermee John Zinken. Ik denk dat hij net zo verrast was als ik. Zo waren bijna alle liefhebbers verrast met deze snelheid van de duiven. John had de duiven goed op dreef getuige het trio van 2, 8 en 11. Hiermee kan hij zich echt laten zien. Ook zijn percentage aan prijsduiven lag met 11 van de 20 gezette duiven boven de 50 procent.

Wij gaan nu ietsje zuidelijker en komen in Eygelshoven bij Philip Baadjou. Philip haalt weer eens verwoestend uit. Met 3, 4, 9 en 10 meteen 4 stuks in de top tien. De volgende serie 17, 18, 19, 20, 21, 23, 26 en 29 is voor velen nog geweldiger. In totaliteit komen 39 van de 72 gezette duiven voor een prijs in aanmerking! Kan het nog beter?

Voor plaats 5 zijn wij in Vaals. Hier zorgt P. de la Rosette voor een geweldige verrassing. Met deze plaats 5 is hij echter nog niet tevreden, want ook de posities 15 en 16 zijn voor hem. Dit resultaat zal hem zeker goed doen en lang in zijn hoofd blijven hangen. Ik denk ook dat dit hem het hele seizoen veel voldoening zal geven.

Vervolgens gaan we naar Voerendaal en komen terecht bij Harry Leenders. Harry doet het weer op zijn best en diverse malen is hij genoemd in een verslag. Dat zegt veel met betrekking tot zijn spel. Met slechts 10 duiven mee weet hij zich toch goed te presenteren. Harry blijf bij de les en het is jou van harte gegund!

Voor de laatste plaats in de top tien moeten wij naar Kerkrade. Leon Dautzenberg laat de zon weer iets meer schijnen over zijn hok. Met de posities 7 en 12 doet hij weer goede zaken. Het kan niet altijd raak zijn. Dat is ook niet zo leuk voor de medestrijders. Die doen ook hun stinkende best en zijn dan blij met een vermelding.

Hiermee zou ik willen afsluiten en iedereen een goed resultaat wensen!

Wij zullen zien.

Tot dan, Manfred.