Met Lorris wordt het Midfondspel met de oude duiven afgesloten. Iedereen wil nog een keer goed presteren, maar makkelijk zal het niet worden. Vaak is sneller iets gezegd dan gedaan, maar die daden spreken het luidst! 674 duiven zijn nog bij elkaar gekomen, en hiervoor waren 56 deelnemers naar de inzetlokalen gekomen. Om 7:30 uur op zaterdag 16 juli 2022 waren de duiven los. Met de aankomst van de eerste duiven wordt met 5 tot 5,5 uur gerekend. Zo kwam het ook uit.

Om 13:03:37 uur was de winnaar bekend. Dit was in Heerlen bij Familie Everts, die een grandioze overwinning pakten. Allereerst van harte gefeliciteerd met deze afsluiting. Voor een stunt als deze zijn ze natuurlijk bekend. Met moet altijd rekening met hen houden. De winnende duif had een snelheid van 1256.738 m/min. Dit is omgerekend 75km/h. Wind en weer hebben voor een normale vlucht gezorgd. Binnen 25 minuten waren de 225 prijzen vergeven. Dat zijn normale verhoudingen voor deze vlucht. We gaan met de prestatie van de Familie Everts verder, want het bleef niet bij de overwinning. Van de twaalf gezette duiven pakken zijn plek 1, 8, en 12. Gelijk drie absolute topprijzen! Dat kan zich laten zien. In totaal kwamen acht duiven van hen op de uitslaglijst. Het kan altijd beter, maar dit is voor mij absoluut spitze!

Nu moeten wij snel door naar Voerendaal. Hier grijpt Leo Pluijmen weer met een volle hand in de pot waar de kopduiven zitten. Ook hij was met twaalf duiven aan de start. De volle hand bracht hem de plaatsen 2, 11, 13, en 21. Dat is een afsluiting die geweldig bij hem terecht kwam. Zo kan gerechtigheid toeslaan bij een liefhebber met lef.

We verlaten Voerendaal en komen in Eygelshoven. Hier doet Philip Baadjou zijn naam eer aan. Hij zet met 3, 18 en 19 ook drie duiven in de top 20. Hadden wij niet al zoiets verwacht? Als duiven terugkomen van de vluchten is de naam Philip altijd in ieders mond omdat zijn spel al een hele tijd zo succesvol is.

Na Philip is Bocholtz aan de beurt. De combinatie Wiertz-Pelzer geeft een prachtig visitekaartje af met deze vlucht. Wat tot nu toe niet helemaal gelukt is maken ze hier veel beter, ze zetten gelijk twee duiven in de top tien met 4 en 9. Dat laat veel van het gebeurde vergeten. Met 9 prijzen van de twaalf gezette duiven leggen ze de lat voor deze vlucht bijzonder hoog. Ze hebben dit goed bij elkaar gebracht. Volgend seizoen zo startten zoals je dit seizoen hebt afgesloten, dan kan duivensport echt mooi zijn.

Van Bocholtz gaat het naar Wittem, en daarna weer terug naar Bocholtz. Eerst is Wittem echter aan de beurt. Harry Vanwersch pakt een mooie 5e plaats. Als Harry naar het inzetlokaal gaat dan zijn meerdere handen vol duiven in zijn duivenmand. Dat maakt hem sterk. Men moet om dit te kunnen ook veel plaats op zijn erf hebben voor een groot duivenhok, of meerdere kleine.

Zijn naamgenoot J.A.G. Vanwersch zit al in Bocholtz op ons te wachten. Hij pakt met 6, en 16 gelijk twee duiven in de top. Hij wil zijn voorganger niet veel achter staan. Dat is hem echt goed gelukt. Genieten van het resultaat is hem gegund.

Snel door naar Vaals, waar een verassing op ons wacht. J. Merx Jr. start met 7 en 20, en dat met 7 duiven in concours. Daarmee zijn twee van zijn duiven al vergeven, maar de overige vijf zetten zijn naam ook op de uitslaglijst. Dat is Full House, met 7 van de 7. Kan het nog mooier voor een duivenpiet? Dit zal nog lang blijven hangen in de koppen van de concurrentie.

Nu een stukje terug en de gebroeders Lumeij doen hun naam alle eer aan. Met 10, 23, en 25 gaan ze snel van start met hun 13 duiven. Tien van hen dragen hun naam op de uitslaglijst.

Dat was het voor deze week. Manfred.