Begin Juni is de start van het Fondseizoen. Wij schrijven 2 juni en Limoges is altijd de eerste vlucht. Wij zijn nu op 660 km en voor deze vlucht komen ook spelers met gewoon programma duiven. Zo komt het relatief hoge aantal van 528 duiven bij elkaar, gezet door 34 deelnemers. Dat is een gemiddelde van 15 duiven per hok hetgeen voor fondvluchten echt veel is. Om 6.45 uur was de lossing, de wind was mee en men kon dan ook op een vrij hoge snelheid rekenen.

Om 13.59 arriveerde de eerste duif met een snelheid van iets boven de 90 km per uur op zijn hok. Dit hok ligt in Eijgelshoven en behoort toe aan Philip Baadjou. Bij het melden van deze duif was ik nog in het verenigingslokaal. Ik hoorde aan de stem van Philip dat hij zelf onder de indruk was van de prestatie van deze duif. Eerst hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning. Het was natuurlijk de eerste melding en het duurde nog een kwartier voordat de tweede melding binnenkwam. Snel bleek dat dit de vroegste en winnende duif was van het afdelingskonvooi van Limburg. Dit is nog een extra felicitatie waard.

Voor plaats 2 moeten we naar Nijswiller. Hier is Leo Oligschlager weer eens present met een nominatie bij de eersten. Bij deze soort vluchten is Leo dikwijls present. Dat moet men zich echt verdienen met hard werken aan zijn duiven.

Het podium heeft nog een liefhebber. Deze komt vandaag uit Bocholtz. Hier presteerde Rob Janssen met 3 en 7 uitstekend. Hij is de enige liefhebber met 2 duiven in de top tien. En nog iets moet nog echt geschreven worden. Hij had maar 5 duiven gezet en maakt 3 prijzen. 2 stuk had ik al genoemd.

Helmut en Geert Schmitz uit Eijs pakken plaats 4. Met de plaatsen 23 en 25 late zij echt nog 2 vroege volgen. Voor hen ging echt de zon op in de duivensport.

In Landgraaf doet Patrick Elsbergen het niet slecht met plaats 5. Ik denk dat wij hem nog een terug zien. Ik heb dat vermoeden.

Hausoul begint in Heijenrath op het zuidelijkste punt van ons spel met plaats 6. Hij doet het op de vluchten echt niet slecht.

Op 8 komen wij weer de winnaar van Montlucon tegen. Het is onze 88 jaar oude Heinz Roland. Nu    alweer bij de eersten. Geweldig wat hij ons laat zien. Dat is voor mij een extra felicitatie waard.

Kerstin Frohn is altijd present op Limoges. Nu is plaats 9 voor haar weggelegd. De mens is heel blij met dit begin.

Afsluiten doen wij deze keer in Landgraaf. Hier pakt Hassan Seiedly plaats 10. Met zijn 5 duiven mee pakt hij 3 prijzen. Dat kan zich laten zien.

Tot de volgende vlucht. Deze gaan met 3 en 4 vluchten per week razend snel voorbij.                                                      Tot dan.

Manfred