Met deze vlucht is het seizoen 2020 voor de oude duiven afgesloten. Wij schrijven zaterdag 15-08-2020.                    31 deelnemers zijn nog overgebleven voor dit laatste concours. Dat is helaas nog slechts een derde van het begin. Deze deelnemers waren verantwoordelijk voor 353 duiven dat nog zo’n 20 procent is vergeleken bij het begin. Wat is dat is, en dat zal ook zo blijven in de toekomst. Voor de duiven van een kwart van deze liefhebbers was deze vlucht te zwaar, en deze duiven kwamen niet voor een prijs in aanmerking. Dit verschijnsel komt bij iedere vlucht voor dat liefhebbers geen duiven in de prijzen hebben maar de winnaar heeft goed lachen. De duiven waren om 8 uur gelost. Dan begint het rekenen wanneer men de duiven kan verwachten. Bij deze windsnelheid en deze weersituatie is de verwachting tussen 7,5 en acht uur. Wij zijn altijd wat sneller dan de duiven. Om 18 over vier was de eerste duif thuis.

De combinatie Wiertz-Pelzer uit Bocholtz had even de neus vooruit. Hartelijk gefeliciteerd met dit succes. Nu is het even wachten troef of iemand met een langere afstand tot hun hok de eerste plek nog wegneemt op basis van snelheid. Dit is de beste afsluiter voor deze twee mannen. Dit was echter niet te kloppen voor andere duiven. Met een snelheid van 1219 meter per minuut was deze duif toch echt de snelste. Ik hoop dat deze overwinning nog een flinke tijd in het hoofd van deze liefhebbers blijft hangen. In Bocholtz zal nog lang gesproken worden over dit feit. Dat is ook goed zo.

Wij gaan verder op de lijst en landen op mijn eigen hok in Landgraaf. Mijn eerste getekende duif had gedaan wat ik had verwacht. Ze heeft voor mij plaats twee op de lijst geklokt. Daarmee was het nog niet gedaan. Mijn tweede getekende was goed voor plaats 9. Ikzelf ben zeer blij met deze 2 duiven in de eerste rij.

Nu over de grens naar Alsdorf. Hier pakte Gerd Zillekens de bronzen medaille. Hij had ook zijn eerstgetekende duif in de module. Dat lukt hem bijna altijd met zijn favoriete duif.

Nu snel door naar Vijlen. Is het niet dat dan is het wel dat andere hok. Deze keer was Jantje Deliège de gelukkige. Plaats 4 was voor hem.

Nu weer terug naar Bocholtz. Hier was familie Janssen weer met 5 en 10 goed bezig. Piet was deze keer de grote baas. Met maar 4 duiven in concours en 2 bij de top tien doet hij het zeer goed. Hij had zelfs 3 van de 4 duiven in de uitslag. Dat zijn geen woorden maar daden.

Nu gaat het naar Kerkrade. Leon Dautzenberg spreekt deze keer een groot woord mee bij de verdeling van de prijzen. Ik heb zeker niet te veel gezegd met 6, 8, 11 en 12. Met deze prijzen staat hij sterk op deze vlucht.

Gert-jan lonussen uit Mechelen doet het ook netjes met 4 duiven in concours en 3 op de lijst. De naam Lonussen valt mij dit seizoen nogal op. Nog nooit heb ik deze naam zo vaak moeten opschrijven als in seizoen 2020. Ik denk dat dit ook niet de laatste keer is.

Echter wel ben ik daarmee aan het einde van dit verslag. Wij zien ons weer bij de volgende vlucht.

Tot dan!                                                                                                                                                                                              Manfred.