Met la Souteraine is de helft van de 6 eendaagse fondlvuchten alweer verleden tijd. Het aantal duiven wordt vlucht na vlucht minder. Nu werden er 365duiven ingemand door 37 liefhebbers. Op deze vlucht maken 6 liefhebbers deel uit van dit verslag. 5 Liefhebbers pakken 1 duif en een liefhebber pakt de rest. Op de lossingsplaats was ’s morgens vroeg het weer niet zo best. Zo kwamen de duiven om 8.00 uur pas los. Na precies 9 uur kwam de eerste duif thuis aan en het concours duurde dan nog anderhalf uur. Maar dan zijn pas 25% van de duiven thuis als de prijzen verdeeld zijn.

Voor de winnende duif moeten we naar Vijlen. Hier was Jan Deliege de man van het match. Eerst wil ik hem van allen feliciteren met een formidabele uitslag. De winnende duif wordt precies 17.00.43 uur geklokt. Alles wachten op plaats 2. Die kwam dan ook bijna 9 minuten later op dezelfde plaats aan. Maar daarmee was hij nog niet uit het rennen. De plaatsen 4, 5 en 7 schreef hij ook op zijn naam. In totaal maakte hij 12 prijzen van de 20 gezette duiven. Dat is bijna niet meer te toppen, zo’n uitslag.

Voor plaats 3 moeten we naar Eijgelshoven. Philip Baadjou pakte snel plaats 3 alvorens hij weer vergeven was. Maar zo’n uitslag van zijn voorganger komt dit niet zo best aan. Maar plaats 3 moet maar eens gemaakt zijn. Die duif heeft zich echt gegeven en dat moet iedereen waarderen.

Voor plaats 6 gaan we weer terug naar Vijlen. Familie Lindelauf doet het weer eens niet slecht. Ze hadden 3 duiven in concours en 2 stuk in de prijzen. Veel beter kan het niet.

In Landgraaf spreekt de combinatie Albers & Zn. weer een woordje mee. Ze pakken met 8 en 16 gelijk 2 kopduiven. Hun eerste duif hadden zij verwacht. Het was hun eerst getekende. Op de vluchten tot nu heeft dit duifje het goed gedaan.

Ook de volgende prijs 9 wordt door een eerst getekende bezet. Dit gebeurde in Heijenrath bij Kees Roelofsen. Zit de eerst getekende voorop dan is dat al het halve werk. Kees is tot nu toe niet te onderschatten op dit soort vluchten.

Afsluiten gaan we in Nijswiller bij Jo en Florian Hendriks. Ze hebben ook een beetje toegeslagen. De prijzen 10, 11, 12 en 14 komen op hun rekening. Dat geeft hoop voor dat wat nog komt. We zijn pas op de helft.

Ik wil sluiten in dit weekend komen nog 3 vluchten voor een verslag.

Tot dan.

 

Manfred  Georges