Met issoudun is de start gegeven voor de eendaagse fondvluchten 2020. Buiten verwachting kwamen er nog 1286 duiven in ons spel bij elkaar. Dat is nog veel. Om 7 uur was de lossing op maandag. 2 dagen van te voren zou de lossing al zijn, maar daar is door slechte weersomstandigheden van afgeweken. Hier moesten we ons bij neer leggen. De wind blies echter mee deze maandag en zo kwam de winnende duif met een snelheid van 1423,476 meter per minuut thuis.

Dit gebeurde in Vijlen, bij Jan Deliege, die met deze overwinning een feestje kon vieren. Van harte gefeliciteerd aan Jan en ook aan zijn compagnon Frans Heyenrath. Hij had 21 duiven mee en pakte daarmee 14 prijzen, waaronder, naast de eerste plek, prachtige scores van 13, 14, 17 en 18. Ik denk dat voor hun een goede week klaar staat. Het is dan ook iets moois wat ze klaargespeeld hebben.

Ook voor plaats twee blijven we in Vijlen. Clubgenoten Ger en Piet Lindelauf volgden een halve minuut later voor de zilveren medaille. Ook zij lieten het niet bij een enkele duif, en scoorden gelijk drie duiven binnen de top 10, met de 2e, 5e, en 7e plek. Binnen anderhalve minuut stonden al deze duiven in het constateersysteem. Ik denk dat wij met deze melkers in de toekomst nog rekening moeten houden.

Wanneer we verder gaan naar de derde plek komen wij in Bocholtzerheide bij Ramon Nijsten. Ramon kon hier met plek 3 en 4 gelijk twee duiven met dezelfde tijd op de lijst zetten, iets wat niet vaak voor komt bij dit soort vluchten. Met Ramon moeten we duidelijk oppassen bij snelle vluchten, dat bewijst hij en zijn duiven iedere keer.

Voor de vijfde plek moeten wij naar de zuidelijkste puntje van onze samenspel, en wel naar Epen. Hier klokte familie Keijenberg , dat is vader en zoon, hun favoriete duif op plek 6. Waarom schrijf ik dit? Omdat deze duif al eerder een overwinning boekte op een eendaagse fondvlucht. Dit keer was ze met anderhalve minuut niet ver van de overwinning af. Maar dat is in onze sport zo; het gaat  bij de eersten altijd om seconden.

Van zuid naar noord en we zijn in Eygelshoven. Hier doet Philip Baadjou het weer eens uitstekend. Ook hij pakte twee duiven met dezelfde tijd, met plek 8 en 9. Enkel vijf seconden later worden hier ook plek 11 en 12 geklokt op dezelfde tijd. Hij blijft, vlucht na vlucht, aan de lopende band duiven op de lijst zetten. Hij had 77 duiven mee en 48 hiervan werden geklokt voor een prijs. Dat kan zich laten zien.

Een laatste liefhebber uit Kerkrade sluit de top tien af; Dat doet Leo Dautzenberg deze keer. Met dat resultaat gaat hier de zon weer even flink over dat hok schijnen. Met deze plaats hebben we alle 6 liefhebbers in de top tien gehad.

In totaal hadden 67 deelnemers op deze vlucht duiven gezet. Ik hoop dat dit zo blijft. Tot de volgende week met een nieuwe reportage!

Manfred.