De eerste eendaagse fondvlucht is inmiddels ook al gespeeld. Hiervoor hadden 59 liefhebbers 794 duiven gezet. Wij hadden op een snelheid gerekend gelijk aan die van Rethel, doch dat was niet zo. De duiven uit Issoudun arriveerden met een snelheid van 1190 mtr per minuut, terwijl de duiven uit Rethel een snelheid hadden van 1387 mtr  per minuut. Dat zijn dan omgerekend 71 tegen 83 km per uur. De concourstijd was met 1 uur en 20 minuten vrij hoog. Wat op een dag zo alles gebeuren kan.

Toch krijgt ook deze vlucht een winnaar, die zijn duif klokte om 14.54.34. Hiervoor gaan wij naar Eijgelshoven. Nee, niet naar de persoon waar iedereen meteen aan denkt als men Eijgelshoven zegt. Wij zijn deze keer bij een melker van 88 jaar en dat is geen typefout maar realiteit!

We zijn bij onze Heinz Roland. Allereerst van harte gefeliciteerd met deze overwinning voor Heinz en duif! Hij klokt een serie van drie met de posities 1, 3 en 14. Bijna niet te geloven wat hij ons heeft voorgetoverd, geweldig! Wat zeggen nu de mensen, toegift, toegift!

Plek 2 is ook nu voor Leo Overeem uit Kerkrade. Zowel op de vlucht Rethel als op de vlucht Issoudun weet hij beslag te leggen op de 2e plaats. Dat is natuurlijk ook een applaus waard. Het podium is dus bezet met twee liefhebbers.

Nu naar Bocholtz waar de combinatie Wiertz-Pelzer een goeie  4e plaats scoort. Als het zwaar vliegen is staan zij bij de eersten. Bij de les blijven, het is nog niet gedaan!

G.Langen uit Welten/Heerlen weet beslag te leggen op de 5e plek. Ik denk dat hij hartstikke tevreden zal zijn met deze plek. hij heeft 5 duifjes mee en speelt er 3 in de prijzen. Echt niet slecht!

In Landgraaf bijt Piet van der Leegte het spits af. Piet, af en toe nog zo’n score en het seizoen met de ouden kan niet meer stuk.

Nu van Noord naar Zuid. In Lemiers zijn de gebr. Lumeij op hun best. Ze komen langzaam weer op een goed niveau. Nu is het plaats 7 in de top tien.

Terug naar Landgraaf, waar Mien Vek weer een aardig woordje meespreekt. Qua leeftijd ook al tegen de 80 en dan nog zo’n prestatie leveren. Hij begint met plek 8 en geeft met 3 prijzen zijn visitekaartje af. Let op deze naam!

Vijlen is niet weg te denken uit dit verslag. Jan Deliege pakt met plaats 9 voor het eerst een vermelding in dit verslag. Van de 22 duiven mee vliegen er 15 in de prijzen. Nu is het opletten geblazen.

Met Philip Baadjou ben ik aan het eind van mijn latijn gekomen. Hij scoort met 10 en 13 twee absolute kopduiven.

Wij zijn nu klaar en wachten op wat nog komen gaat. Tot dan.

Manfred.