De eerste eendaagse fond vlucht is weer verleden tijd. Als ik Sezanne met Issoudun vergelijk kom ik bij hetzelfde patroon. In de top tien is de verhouding deelnemers 10 tegen 9. Met de top twintig erbij is de verhouding 19 tegen 15. Dat moet toch aan de weerssituatie liggen dat dit zo overkomt. Dat zal de volgende vluchten toch weer veranderen. De snelheid vanaf 300 en 500 km is met 105 km per uur even snel. Het aantal duiven ligt bij 970 en bij de deelnemers is het 56. Beide vluchten waren tegelijk los en zijn misschien daarvoor even verlopen. Binnen een half uur was ook hier de concours gesloten. Waar starten we.

Deze keer is in Heerlen stadsdeel Heerlerheide de aankomst van de snelste duif. Van Sezanne plaats 2 nu van Issoudun is het een prachtige overwinning. Ik heb het over de combinatie Gryzon-Elsbergen. Nu moeten we hen echt feliciteren. Prachtig verloopt deze dag voor deze twee liefhebbers. Ik hoop dat ze vele telefoontjes krijgen en felicitaties. Dat komt niet zo vaak voor dat dit gebeurt.

Nu is Kerkrade aan de beurt. Hier pakt Henk Vluggen een mooie 2e plaats. Wat hij tot nu toe op de lijst gezet heeft dat laat hij op de eendaagse vluchten volgen. Dat zal als het zo verder gaat een mooi vluchtseizoen worden met de oude duiven. Hoe het verder gaat dat zullen we in de toekomst zien.

De familie Lonussen is met Remco en Jo weer eens goed vertegenwoordigd. Ze starten met de 3e plaats. Ze hadden maar 9 duiven in concours en van die negen staan er zeven op de lijst. Dat geeft aan dat hun duiven goed op dreef zijn.

Nu is Bocholtz aan de beurt. Piet Janssen klokt zijn favoriete duif op plaats 4. Hij had maar 5 duiven in concours, dan kan men niet al te veel verwachten.

Wij blijven en komen bij de combinatie Wiertz-Pelzer. De combinatie doet het vlucht na vlucht echt niet slecht. Nu doen hun 10 duiven het weer uitstekend. 6 Duiven verdelen zich goed op de lijst. Ik denk dat we de komende vluchten rekening met hen moeten houden.

Wij zijn in Eijgelshoven aangekomen. Philip Baadjou doet het weer op zijn best. Hij heeft als enige 2 duiven in de top tien. In de top twintig heeft niemand 2 duiven staan maar Philip scoort met 6, 8, 11, 12, 15 en 16 gelijk 6 stuk erin. Hij heeft 78 mee waarvan 33 op de lijst staan.

Wij vergeten Vijlen niet. Jan Deliege had met plaats 7 een goede start. Dat zijn wij op dit soort vluchten van hem gewend. Totaal kwamen van hem 10 in de prijzen van de 19.

Voor de derde keer moeten wij naar Kerkrade. Kastelein Piet Rouschen komt met zijn fondduiven goed uit de bus. Men hoort altijd zeggen als het zo snel gaat komen deze duiven niet mee. Piet laat ons toch hier wat anders zien. Piet blijf bij de les en duivensport kan mooi zijn.

In Wittem is niet alleen maar een klooster maar daar wonen ook mensen met duiven. Harry Vanwersch is iemand daarvan. Hij doet het tot nu toe geweldig. Hij begint met plaats 10 en gaat geweldig met zijn 50 duiven verder. Zo komt hij op 26 prijsduiven. Van dit aantal staan er 16 op blad 1 van de uitslaglijst. Kan bijna niet beter.

Ik denk dat ik verschillende liefhebbers goed in het zonnetje gezet heb. Die nog niet aan de beurt waren kunnen toch blijven hopen op succes. Er komen nog wat mogelijkheden. Tot de volgende keer.

Manfred