Deze vlucht was aangegeven als nationale vlucht echter wegens omstandigheden is er een alternatieve vlucht gehouden met 4 sectoren. Iedere sector had een andere lossingsplaats. In totaal zijn nog 560 duiven bij elkaar gekomen. 46 deelnemers waren verantwoordelijk voor deze duiven. De wind stond west-noord-west. De eerste duif bracht het op een snelheid van 1258.190 meter per minuut. Dat zijn 75 kilometer per uur. Bij deze snelheid moeten de duiven een grotere prestatie leveren. Duiven in goede conditie geven de toon aan bij de eersten. Wanneer deze duiven aankomen is de winnaar nog niet bepaald. Dit kan nog op de verdere afstand vallen. Zo was het nu ook op deze vlucht.

In Eygelshoven was Philip Baadjou de melker met weer een overwinning. Hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat. Zijn eerste getekende had Philip niet in de steek gelaten. Met bijna 2 minuten had deze duivin een flink stuk vooruit. Verder klokt hij met 14 en 15 nog twee duiven in de top van het klassement. Achteraf bleek dat deze duivin sectoraal de derde plek heeft behaald. Een prachtige prestatie!  Voor deze duif gaf het tot nu toe al een aantal topresultaten.

Voor plaats 2 moeten wij naar de Kissel in Heerlen. De familie Everts had hier wat ongelooflijks klaargespeeld. Ze speelden hier één van de beste prestaties van hun duivenleven klaar. Dit kan ik gerust schrijven als je over deze prestatie hoort. Plaats 2 bij ons is plaats 7 op sectoraal niveau. Dan volgt nog wat prachtigs. Ze hadden 7 duiven in concours. 5 van deze maakten een droomserie met 2, 3, 4, 12, en 13. Deze laatste was sectoraal nog op de 67e plek. Grandioos wat ze ons hebben voorgeschoteld. Er blijven nog twee duiven over, en ook deze stonden op de lijst. Een Full House zoals deze in het boekje staat.

Plaats 5 viel in Landgraaf, bij familie Albers. Hun favoriete duif, namelijk hun eerst getekende gaf hen het recht om op de vlucht een woordje mee te spreken.

Nu naar Vijlen. Hier stond Jan Deliège met zijn partner F. Heyenrath al te wachten. Ze hadden 17 duiven mee in concours en 8 van deze zaten in de uitslaglijst. Met 6 en 7 waren ze gestart. Met deze twee liefhebbers moet altijd getekend worden voor een plaats bij de eersten.

Gert-Jan Lonussen uit Mechelen begon met zijn 6 gezette duiven op plaats 8. Verder wist hij nog 2 stuks op de lijst te zetten. Dat is een 50% prijspercentage.

Tim Penders uit Heerlen spreekt af en toe een sterk woordje mee bij het vergeven van de prijzen. Nu komt weer zo een vlucht. Hij start met 9 en 11. In totaal haalt hij 8 prijzen uit 15 gezette duiven.  Dat kan zich laten zien.

In Lemiers wordt voor deze vlucht de top tien afgesloten door de gebroeders Lumeij. Wat de familie Everts heeft waargemaakt is ook hier weer gebeurd. De broeders draaiden een Full House met hun 7 duiven. Dat komt zo snel niet voor met twee hokken op dezelfde vlucht!  Geweldig gedaan!

Genoeg woorden. Ik ben klaar. Manfred.