Deze vlucht was op 15 Juni j.l., de wind was mee en iedereen was van mening, dat wordt een gemakkelijke vlucht. Om 9 uur werd er gelost. Dat geeft al kleine bedenken als om deze tijd pas gelost is. Het concours van A tot Z duurde 24 minuten en de snelheid van de 1e duif was 1688 meter per minuut. Dat is omgerekend 102 km per uur. Als ik me dan de snelheid van de top 10 bekijk valt me iets op. Tussen 1 en 10 zijn al 7 minuten concourstijd. Dat is vrij hoog maar we moeten het pakken zoals het komt. Er is nog iets wat me opvalt, de top tien is vol bezet met 10 melkers. Dat komt niet zo vaak voor.

De winnende duif wordt in Mechelen geconstateerd. Hier was de combinatie Crutzen-Wetzels weer eens present. Ik kan me licht herinneren dat dit niet hun eerste overwinning was. Maar eerst van allen gefeliciteerd met dit prachtstuk. Ik denk men moet aan een overwinning geloven en dan kan men gelijk krijgen. Vanzelf komt die niet. Alle voortekens moeten kloppen en een beetje geluk hoort er ook nog bij. Snel is wat gebeurd onderweg en de duif had dan geen kans op een prijs.

In Vaals pakt Willi Meyers een fraaie 2e plaats. Hij zit met zijn winnende duif steeds op de loer om boven aan te presteren. Met zijn 8 duiven in concours wist hij weer 6 stuk op de lijst te plaatsen. Kan het nog beter. Ik denk dat hij echt goed bezig is.

In Landgraaf geeft deze vlucht Ger van de Wijst de toon aan met een derde plek. Af en toe een vermelding in dit verslag en de liefhebber krijgt een geweldig gevoel. Dat blijft dan een tijd bij hem hangen. Zo moet het ook gebeuren bij een goede prestatie van een duif.

Weer terug naar het zuiden en we zijn in Nijswiller. Hier doet Leo Olischlager weer eens goede zaken. Hij zet zijn naam op de vierde plaats.

Tim Penders uit Welten zet zijn favoriete duif namelijk de eerstgetekende op plaats 5. Het kan bijna niet beter.

Nu naar Vijlen waar familie Lindelauf de 6e plaats opeist. Zij zetten natuurlijk met 6 en 16 een mooi duo in de top van de uitslag.

Nu weer naar Heerlen. Heerlen is deze week de plaats die 2 keer genoemd wordt in de top tien. De overige liefhebbers komen allen van een andere plaats. Hier zit de combinatie G. Everts & Zn.  weer vroeg. Ook zij zetten met 7 en 11 een goede afdruk op de lijst.

Wij moeten vertrekken naar Bocholtz. De combinatie Wiertz-Pelzer geven weer eens in deze plaats de toon aan. Plaats 8 is voor hen weggelegd.

Philip Baadjou mag niet ontbreken bij het vergeven van de voorste plaatsen. Nu begint hij met plaats 9. Hij zet dan 39 duiven in de prijzen van 65 gezette. Echt geweldig.

Weer terug naar de Rijksweg. In Wittem doet wie anders dan Harry Vanwersch het weer op zijn best. Blijven melden dat is wat hij dit seizoen vaak doet. Kan het dan nog beter? Met 2 voeten op de aarde blijven en dan gaat alles bijna van zelf.

Zo tot de volgende vlucht. Die komt er snel aan. Tot dan.

Manfred  Georges