Wij schrijven 13 juli 2019 en hadden de vlucht Gien. Met deze vlucht zijn de midfondvluchten oude duiven weer gespeeld. Om 10 uur was de lossing hetgeen vrij laat is voor een vlucht boven de 400 km. Maar tot nu toe is de vlucht niet begunstigd door het weer. Is het dat niet dan was het dat. Altijd komen verschuivingen voor en aan dit fenomeen moeten wij ons nog wennen. Op deze vlucht waren nog 665 duiven bij elkaar gekomen die door  59 deelnemers bij elkaar zijn gebracht.

Voor de winnende duif moeten we naar Landgraaf. Hier was de combinatie Smith en zn. niet te kloppen. Voor dit van harte gefeliciteerd.

De volgende 7 duiven van de top tien zijn allen in Vaals geklokt. 3 Liefhebbers waren hier goed bij de les. Op nummer 2 van het podium hebben we Wiel Meijers. Met maar 8 duiven in concours wist hij zich weer eens in de kijkers te zetten. Hij heeft zich al vaker vroeg op de lijst getoond.

De derde plaats pakt onze vriend P. Belleflamme. Met 3 en 7 geeft hij een goed teken dat hij nog geweldig bezig is. Op het laatst dat telt ook nog mee voor de kampioenschappen.

Ik heb van 7 duiven gesproken. 3 zijn vergeven. De overige 4 komen op naam van J. Merx jr. Met zijn top tien lijst met 4, 5, 6 en 8 kan hij echt blij zijn. Met 10 prijzen van de 14 gezette duiven doet hij het uitstekend. De goede prestatie op een laatste vlucht blijft lang in de hoofden van elke liefhebber hangen. Dat geeft stimulans voor dat wat nog over blijft.

Van Vaals snel naar Vijlen. Bijna waren we familie Lindelauf vergeten. Ze beginnen met plaats 9. Ze hadden maar 4 duiven in concours. Toch brachten ze 4 in de prijen. Een honderd procent score komt zo snel niet op de lijst voor.

Wij zijn in Landgraaf begonnen en gaan ook daar eindigen. Joep van Kan laat met plaats 10 weer eens de zon schijnen over zijn hok met weinig duiven op alle vluchten was hij geweldig bij de les. Op het midfond gebeuren was hij een gevreesde tegenstander. Ik hoop dat hij dit in de toekomst kan volhouden. Ook aan hem is het ouder worden niet voorbij gegaan met midden tachtig.

Ik moet snel de volgende vlucht met vriendelijke woorden op papier zetten.

Tot dan.

Manfred