Samenspel OZL Chimay 18 april 2021

Wij zijn in 2021 weer opnieuw gestart met ons spel. Velen hadden niet verwacht dat ondanks de Corona-problemen het begin al op 18 april was. In 2020 zijn wij pas einde mei begonnen en nu al half april. Velen waren echt verrast met dit gebeuren. We hadden nog een voorvlucht de week ervoor en dit gaf velen nog de kans hun duiven voor te bereiden. Als dit niet zo was, was het velen niet gelukt met de eerste vlucht mee te doen vanwege het africhten van de duiven. Daarom kwamen 97 deelnemers met hun duiven naar de inzetlokalen. Dat is in mijn ogen toch vrij veel. Zoveel duiven als dit jaar heeft ons spel in het begin nog nooit gehad, 2453 duiven ! Dat wil zeggen dat onze sport nog niet dood is en wij nog een tijd verder kunnen gaan.

Om tien uur op zondag was de start met een snelheid van 1349.267 meter per minuut bereikte de winnende duif haar thuisbasis. Hiervoor moeten wij weer eens naar Vijlen. Familie Lindelauf doet dat wat wij op enige vluchten van hen gewend zijn, ieder seizoen, en dat is een schitterende overwinning op de lijst zetten. Eerst van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Maar snel hadden ze hun tweede duif ook in het elektronische systeem. Deze was goed voor plaats twee. Direct een dubbele overwinning; dat laat veel hoop opkomen in Vijlen. Hun serie is met 1, 2, 12, 13,14, 22, 23, 24, 30, 31, 32, en 33 bijna niet te toppen! Deze serie heeft geen drie minuten geduurd. Ze hadden 41 duiven in concours en 26 kwamen op de lijst te staan. Dat zijn bijna 65% aan prijsduiven.

Van hieruit landen wij in Kerkrade. Leon Overeem doet ook weer goeie zaken met zijn 20 gezette duiven. Hij pakte gelijk met 3 en 10 een dubbelslag in de top tien. Zijn serie van 3, 10, 27, 28 is echt top en bemerkenswaardig. In totaal kwamen 15 duiven van hem op de uitslaglijst. Dat zijn, als ik goed rekenen kan, 75% in de prijzen. Kan het nog beter?

Nu is Voerendaal aan de beurt. Hier geeft Leo Pluijmen weer eens de toon aan met plaats 4. Als Leo de top tien heeft bereikt moet men echt rekening met hem gaan houden op de volgende vluchten. Met mijn vooruitblik ben ik echt benieuwd of dit uit komt. Ik moet het niet doen, maar Leo moet het wel met zijn duiven doen, en we zullen allemaal benieuwd kijken.

Nu weer terug naar Kerkrade, stadsdeel Eygelshoven. Philip Baadjou is hier thuis. Ook zijn start is weer op zijn best. Het kan altijd beter, maar men moet tevreden zijn met wat de duiven gepresteerd hebben.  Met nummer 5 en 8 weer twee in de absolute top van de lijst. In totaliteit had hij 93 duiven ingezet. Bij het getal 63 zijn voor hem de prijzen afgelopen, en komt hij dus op een prijzenpercentage uit van 67%. Met dit aantal gezette duiven is dit grandioos.

We gaan snel verder en landen in Nijswiller. Hier staat familie Hendriks weer klaar voor een goede start. Ze hadden voor hun doen maar 17 duiven in concours, maar met 6 en 7 hadden zij weer twee duiven in de top tien. Hun tweede duif was ook meteen hun eerste getekende. Zoals ik Florian ken mist er geen kruisje voor deze duif op de poulelijst. Zo gaat een groot deel van de pot naar hen. Daar speelt de liefhebber even mee die de duiven goed geobserveerd heeft.

Nu naar de kortste plaats, en we zijn in Heijenrath. Kees Roelofsen spreekt hier weer eens een woordje mee. Plaats 9 en 19 zijn op deze vlucht voor hem weggelegd. In totaal vallen 30 duiven op zijn naam op de lijst, van de 67 gezette duiven. Dat is ook een goede prijsverhouding.

Vele liefhebbers heb ik deze week nog niet genoemd. Deze krijgen nog genoeg kansen om hier te staan. Velen zullen dit behartigen en het waar maken. Ik laat mij verrassen op het resultaat na de volgende vluchten. Tot dan verblijf ik.

Manfred Georges