Dax is nog een vlucht van vroeger, want zolang ik in de duivensport actief ben, staat deze vlucht al op de lijst voor middag lossingen. De lossing was dan ook om 13.30 uur. Er moeten 34 duiven geconstateerd worden, waarna de prijzen van ons spel weer eens verleden tijd zijn. Dat was deze keer nog niet zo gemakkelijk. Het concours duurde namelijk 3,5 uur. Dat betekent dus dat er een behoorlijke inspanning van de duiven wordt gevraagd en dan zijn de getekende duiven aan de top van het klassement te vinden. Zo is het bij deze vlucht ook en waarom zou dit nu anders zijn? 24 liefhebbers hebben 134 duiven ingezet en een daarvan zal eerste worden.

Daarvoor moeten wij in Palemig zijn bij de familie Heuts. Om 9.55 uur zit de eerst getekende duif van Alex Heuts in de module. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning! De duif wordt doorgegeven naar het inzetlokaal en daar verder gemeld met het meldprogramma van Compuclub. Vervolgens blijkt dat het de eerste melding is. Als dat zo is begint Alex al ’n beetje positief te denken.

Een goed kwartier later ziet hij een duif afgaan bij zijn broer Jo, 4 huizen verderop. Jo doet dezelfde meldprocedure als Alex en zie daar, de duif van Jo komt op plaats 2 bij Compuclub. Dat ziet er in eerste instantie goed uit. Nu moet er afgewacht worden wat de liefhebbers op de achterhand doen. Het wachten van Alex en Jo kan echt verschrikkelijk zijn. Maar dat heeft zich geloond. Het pakt namelijk goed uit want de duif van Alex wint ook op nationaal niveau! Ik denk dat de telefoon ten huize van Alex roodgloeiend heeft gestaan van liefhebbers die hem wilden feliciteren.

Jo bleef niet staan op plaats 2 maar schoof door naar 3 nationaal, ook geweldig! Dat maken deze broers waarschijnlijk slechts 1 keer in hun duivenleven mee. Maar laten wij verder gaan met Jo. Een goed uur later is het weer raak bij hem met plek 3 en dat is nog niet alles, want 25 minuten later komt zijn 3e duif en die pakt plaats 4 in ons samenspel. Jo pakt in totaal 5 prijzen van de 12 gezette duiven. Ik denk dat deze vlucht nooit meer vergeten zal worden door deze 2 kampioenen. Ze blijven met twee voeten op aarde en gaan rustig verder met hun sport. Feit is wel, dat zij toch weer bekender zijn geworden in de duivenwereld.

Plaats 5 wordt in Kerkrade geklokt door Frans Rumpen. Na dit geweld van te voren moet Frans rustig verder gaan en ook op de volgende duif wachten. De tijd is inmiddels ’n stuk verder gelopen en hier en daar zijn inmiddels een aantal duiven geconstateerd.

Zo, ik ga sluiten en wachten op het volgende wat gebeuren gaat. Ik denk dat het niet zo hectisch wordt als bij deze vlucht, maar dat kan niemand van te voren inschatten.

Tot dan, Manfred