Naast een weekend met een eendaagse fondvlucht wordt op dezelfde dag een kortere vitessevlucht gehouden. Dit had een doel, de duiven die niet naar 580 kilometer vluchten gezet worden hoeven niet thuis te blijven en de mensen die geen eendaagse fond zetten hebben zodoende toch een mooie vlucht van rond de 200 km. Er kwamen op deze vlucht 730 duiven bij elkaar die door 61 liefhebbers werden bijeen gebracht. Het weer des morgens vroeg was niet zo best waardoor de duiven pas om 12.00 uur werden gelost. De wind was sterk mee en de winnende duif kwam op een snelheid van iets boven de 120 km per uur thuis. Het was wederom eens in Voerendaal.

Leo Pluijmen ging deze keer weer eens met de buit naar huis. Dat was niet de eerste felicitatie die ik over hem kan schrijven. Toch ik doe het graag als iemand de zege heeft geboekt. Hij was op deze vlucht de snelste en daarmee basta. Hier en daar hoort men dat hun duif vroeger was en niet zo snel binnen kwam. Ook dat binnenkomen hoort bij de vlucht en word niet extra berekend. Laat de winnaar in zijn waarde en accepteer dit.

Joep van Kan uit Landgraaf is deze keer wederom de eerste liefhebber in deze Gemeente. Joep is al van de start en tot nu toe geweldig met zijn kleine kolonie van 6 duiven op dreef. Hij is al een stuk boven de tachtig en nog zo spontaan met de duiven bezig. Fantastisch.

John Zinken ook uit deze plaats doet het op de wat kortere vluchten uitstekend. Egaal hoe snel ze vliegen, hij is er altijd bij. John begint met plaats 3 en laat de plaatsen12, 15, 26, 27, 28 en 29 nog snel achter elkaar volgen. In zijn totaliteit 18 prijzen van de 26 gezette duiven.

Verder blijven we in Landgraaf.  Ik moet mezelf in het zonnetje zetten en gelijk met grote letters. Plaats 4 en 5 is mijn start. Beide duiven zijn in dezelfde seconde geregistreerd. Even later pak ik nog de plaatsen 13 en 14. Zo kom ik in totaal op 8 prijzen van de 12 gezette.

Geen 200 meter van Landgraaf in Heerlen doet G. Everts & Zn. goede zaken. Ze leggen beslag op plaats 6 en 8. Verder pakken ze 14 prijzen van 22 gezette duiven.

Plaats 7 valt ook in Heerlen. Familie Louppen geeft op deze vlucht hun visitekaartje af. Dat geeft hoop voor het komende.

Wissenburg sluit deze vlucht de top tien af. Met 9 en 10 staat hij deze vlucht goed op de lijst. Iedereen kan hem met deze dubbelslag goed zien op de lijst. Ga zo verder en duivensport is het mooiste hobby van de wereld.

Tot de volgende vlucht dan ziet dit verslag heel anders uit. Dat is goed zo. Iedereen krijgt een nieuwe kans voor deze verslagen. Wij zullen het zien en laten ons verrassen. Tot dan.

Manfred Georges