De jonge garde van 2019 is inmiddels volop in de race. Helaas gaat het aantal ingemande duiven zienderogen achteruit!  Nu zijn het nog 1307 stuks. Waar gaan wij naar toe als dit zo door gaat? Ik zal jullie hierover op de hoogte houden. Het aantal deelnemers is gedaald naar 60 liefhebbers. Nou! Nou! De alarmklokken zullen gaan loeien. De tijd loopt steeds verder en de vluchten volgen elkaar in rap tempo op. De hitte speelt tot nu toe een zeer grote rol. Die zal het onze duiven beslist nog een tijdje lastig maken.

Eerst is Chimay jonge duiven aan de beurt. Aan de Rijksweg in Lemiers daalde de winnende duif neer. De Gebr. Lumeij waren de laatste tijd iets buiten zicht, maar nu hebben zij zicht sterk teruggevochten. Heren, hartelijk gefeliciteerd met deze overwinning! Wij moeten hen voor de komende vluchten goed in de gaten houden.

Voor nummer 2 moeten wij in Vijlen zijn. Daar doet de familie Lindelauf weer goede Zaken en pakken snel plek 2, 17, 21 en 22 achter elkaar. Dat zijn wij bijna van hen gewend. Met 22 prijzen van de 45 duiven een prima percentage!

Een klein hok maar met grote daden schuift naar het podium. Dat gebeurt in Landgraaf bij Louis Senden. Met maar 10 duiven mee pakt hij met 3 en 25 toch 2 mooie kopposities.

Even later sluit Philip Baadjou aan. Met plek 4 en 13 pakt hij 2 vroege duiven. Zoals ik hem ken wil hij meer. Hij moet het ons toch tonen.

Van Eijgelshoven snel weer naar Vijlen, waar Jan Deliege zijn visitekaartje weer eens afgeeft. Nu is het plaats 5, ook niet slecht.

Helemaal in het zuiden in Epen komen wij bij de combinatie Keijenberg. Zij zetten als enige met plek 6 en 7 twee duiven in de top tien! Daar is nog wat te verwachten, doch moeten zij het wel eerst waarmaken.

Nu is de noordelijke kant van ons samenspel aan de beurt. Op plek 8 doet de comb. W.Loupen & Zn goede zaken op de Molenberg. Zo’n score is altijd een stimulans voor het verdere spel.

John Zinken uit Landgraaf doet het op zijn best. Met 9, 19 en 26 komt hij geweldig voor de dag. Goed aan de bal blijven en zo verder gaan, want dan is de duivensport een schitterend spel.

W. Verwoert ook uit Landgraaf doet het bijzonder goed. Hij sluit af met plek 10 en zet een serie van 11 duiven op de lijst van de 15 gezette duiven, geweldig!

Ik wil toch nog even iets kwijt.                                                                                                                                                        De concourstijd van de top tien jonge duiven duurde bijna net zo lang als de hele concourstijd van de vlucht Chimay oude duiven. De duiven zijn op het gelijke tijdstip gelost en zijn dezelfde weg gevlogen. Hierover moet men toch eens nadenken. De concourstijd van de jongen was dan ’n half uur. Waar ligt de verklaring voor dit fenomeen? Als wij dit oplossen zijn wij een groot stuk verder.

Tot de volgende vlucht.

Manfred